Кога се налага да смените смесител, сифон или душ панел

Смяна на смесител

Демонтирането на стария смесител и монтирането на новия изглежда лесно, но има своята специфика. За извършване на тези дейности са необходими и специални инструменти, и опит.  Затова, когато се налага да подмените смесител в дома или офиса, разчитайте на професионалисти по ВиК,  ако тръбите, от които трябва да се демонтира старият смесител, са кородирали. Това със сигурност ще затрудни операцията по подмяната.

Различните смесители имат своите особености – те може да са монтирани на стената или на самия умивалник.  Затова за неспециалисти и монтирането на новия смесител е трудна задача. А грешките могат да причинят неприятни последствия, включително теч.

Смяна на сифони

Сифоните също са различни видове. Затова избора може да направи само специалист. Когато е необходимо да се смени сифонът на мивката, на душ кабината или на ваната, за  предпочитане е да оставите избора на нов сифон и самата смяна на професионалистите в тази област.

Ако имате проблем със стария сифон, който често се запушва – може да го замените с нов, но не бързайте! Препоръчваме ви преди да направите това, да извикате специалисти по отпушване на сифони, за да сте сигурни, че наистина се налага смяна. КАНАЛИ ТИНО ЕООД  като специализиране фирма по отпушване на канали, може да изпрати екип, който да почисти и отпуши вашия сифон, така че да го ползвате още дълго време.

Смяна на душ панели

За да разчитате на повече функции на душа, трябва да изберете подходящ душ панел. Смяната на стария панел с нов се налага или за да го замените с по-функционален нов модел, или защото старият панел вече е повреден.

Както демонтирането, така и монтирането на душ панел са сложни задачи. Ако не бъде монтиран правилно, новият панел може да не работи правилно и да създаде проблеми, а скоро и да се повреди.

Ако душ панелът ви не работи добре, вероятно е повреден. Не се опитвайте да го поправите сами. Можете само да задълбочите повредата.

Желанието да си спестите време и средства, като извършите ремонта или смяната сами, може да ви излезе скъпо. Първо можете да срещнете трудности при демонтажа. А след това може да не се справите с монтирането на новия душ панел. Това ще ви отнеме време, а повредата на панела може да наложи купуване на нов.

Изберете новия душ панел в зависимост от това, колко дюзи искате да има, както и в зависимост от материала, който предпочитате. Съвременните душ панели включват модели, които могат да ви осигурят ароматен масаж, пулсираща честота на водния поток за воден масаж, както и лечебна точкова струя – за акупресура. Възползвайте се от възможностите, които предлага пазарът, тъй като смяната на душ панела не се прави често. Правилно монтираният нов душ панел ще ви служи дълго време и без проблеми.