Монтиране на тоалетна чиния и казанче

При ремонт от време на време се налага да се смени тоалетната чиния. А преди да се нанесете в нов дом, трябва заедно с другия фаянс и санитария да се монтира тоалетна чиния. Това не е толкова сложна задача, както ще обясним по-долу.

Първо изберете нова тоалетна чиния. Според това, дали отворът за канализацията е в пода или в стената, трябва да изберете и подходящата за това чиния. Не забравяйте и ново казанче, ако искате да смените и него. По-добре е да купите готово сглобено казанче, тъй като ако не е сглобено и се наложи вие да го сглобите у дома, това може да се окаже сложно.

как се сменя тоалетна чиния

Подгответе се с необходимите инструменти и материали и действайте по план

Както при всички ремонтни дейности, и при монтирането на тоалетна чиния трябва да имате на разположение необходимите инструменти и материали, както и да знаете последователността, в която трябва да извършите действията по монтирането. Тук последователността включва демонтиране на старата тоалетна чиния, подготовка на повърхностите, а след това самия монтаж. При монтиране в нов дом първата дейност естествено ще отпадне.

Необходимите инструменти и материали

Трябва да си приготвите бормашина, гаечни ключове, отвертки, чук, маркер. Добре е да имате и защитни ръкавици и маска. За закрепване ще ви трябва и силиконово уплътнение.

За тоалетна чиния със странично оттичане трябва да купите мека връзка шланг. А ако сменяте старо казанче с ново, добре е да купите и нови меки връзки за него, за свързване към водопроводната мрежа.

монтаж на моноблок

снимка: http://stroyusnulya.com/

Какво трябва да знаете преди демонтирането

Тоалетната чиния е поставена така, че долният й отвор да съвпада с канализационния отвор в пода. Ако е със странично оттичане, тя е свързана с канализационния отвор в стената чрез гъвкава муфа. Махнете внимателно муфата.

За закрепване към пода на тоалетната чиния се използват поне два винта, а освен това се използва и силиконово уплътнение около долната част.

За да демонтирате, трябва да отстраните силиконовото уплътнение и да махнете винтовете.

Ако вместо уплътнение е използвано лепило, ще трябва да разбиете тоалетната чиния, за да я махнете.

монтаж на моноблок

Подготовка на повърхностите за монтиране на новата тоалетна чиния

За закрепването на новата тоалетна чиния ще трябва да поставите нови винтове за закрепване и ново силиконово уплътнение. Преди това, след като сте демонтирали старата, трябва да почистите добре повърхностите.

монтиране на моноблок

снимка: https://www.repipeyourhouse.com/

 

Закрепване на новата тоалетна чиния

Вече ще имате опит в това, как се закрепва, ако правите ремонт и сте махнали старата тоалетна чиния. Поставете върху почистената повърхност на мястото, което сте избрали. Закрепете с винтове, уплътнете със силикон.

Ако чинията е с отвор отдолу за връзка с канализацията, трябва първо внимателно да я наместите върху отвора в пода. А ако е със странично оттичане, след монтирането трябва да свържете с отвора в стената посредством мека връзка.

Монтиране на тоалетна чиния

 

Свържете с тоалетното казанче

Ако не сте сменили тоалетното казанче, свържете монтираната тоалетна чиния с казанчето посредством тръбата.

Ако трябва да смените и казанчето, първо трябва да демонтирате старото и да поставите новото. Казанчето е закрепено с кукички за стената. Махнете го и сложете новото казанче.

 

Монтиране на казанче за тоалетна чиния

свържете се с насАко задачата ви се струва сложна и не искате да рискувате, потърсете КАНАЛИ-ТИНО ЕООД. Нашите специалисти извършват демонтиране и монтиране на тоалетни чинии и казанчета качествено и безпроблемно. Ние ще ви осигурим и допълнителните материали за свързването им.