Видеодиагностика на канал на жилищен блок

Проблемите с канализацията в даден блок възникват както поради небрежност и изхвърляне на отпадъци от отделни апартаменти, така и от външни фактори, предизвикващи затруднено оттичане на водата и запушвания. Най-добре може да се определи какъв е проблемът, като се използват услуги за видеодиагностика на канали София. Но за провеждане на видеодиагностика първо трябва да се извърши отпушване на запушения канал или канали. След като водата се оттече, вече може да се вкара камера, за да се огледа вътрешността на дадения участък и да се установи какъв е проблемът там.

. Видеодиагностика на канализация на блок

Видеодиагностиката спестява бъдещи проблеми

В случай че канализацията на блока се запуши и извикате специалисти по отпушване на канали, това може да не сложи край на проблемите с каналите. Ако не се провери какво е състоянието на канализацията, за да се установи къде е възникнал проблемът, причинил запушването, по-късно, след малък или по-дълъг период от време, може да се появи нов проблем, запушване или наводнение.

Затова ви съветваме не само да извикате специалисти по отпушване, но и да се обърнете към КАНАЛИ-ТИНО за видеодиагностика.

Какви могат да са причините за проблеми в канализацията на блока

Външният участък от канализацията, който свързва блока с уличната канализация, може да е повреден на дадено място или на повече от едно място. Повредите могат да се дължат на извършени в миналото строителни дейности, довели до нарушаване на целостта на тръбите. Понякога клоните на дървета причиняват разместване на тръбите или пукване. Всякакви такива проблеми водят до проблеми в канализацията на целия блок. Но без видеодиагностика не може да се установи какъв точно е проблемът в дадения случай.

След като с камера бъде извършена видеодиагностика на канали София и се установи дали става въпрос за запушване, счупване на тръба, разместване на тръби, вече ще стане ясно какво трябва да се извърши, за да се отстрани запушващият слой, да се подмени счупената тръба или да се наместят тръбите, за да не се получава теч.

В този случай при видеодиагоностиката на канала на един жилищен блок, при който често имаше проблеми със запушване, се оказа, че има пропаднала каменинова тръба.

Камера за видеодиагностика на тръби с малък диаметър

Повечето тръби на вътрешната канализация са с малък диаметър, междъ ф40 и ф250. За видеодиагностика на вътрешността им КАНАЛИ-ТИНО използва камера с жило. Дължината на жилото е 50 метра, а записването на видео на огледа се постига с цветна камера. След като се огледат каналите, разклоненията и връзките им, се установява къде има проблемно място или места.

Камера за видеодиагностика на тръби с голям диаметър

За видеодиагностика на канали с голям диаметър КАНАЛИ-ТИНО използва робот камера. Тази камера-робот се управлява за оглед на вътрешността на тръбите и с брояча на метрите, с който е снабдена камерата, се установява точното място, в което има проблем, изискващ решение.

Когато възникне проблем в канализацията на блока ви

При проблем в канализацията като запушване, наводняване и т.н. се обърнете към услугите на КАНАЛИ-ТИНО. Ние ще отстраним запушването, ще се справим с наводнението. Ако проблемът се повтаря често, може да направим видеодиогностика с камерата с жило или камерата робот, за да направим оглед на вътрешността на съответния участък и да установим къде точно има проблем.

Всички проблеми, свързани с тръбите на канализацията, ще бъдат решени бързо и напълно след точността на диагностиката с нашите камери.