Видеодиагностика на канализация ф400 с роботизирана камера

За всеки дом и обществена сграда идва момент, в който канализацията остарява, а още по-рано започват да се натрупват различни замърсявания, които постепенно или бързо, в зависимост от естеството и обема на запушващата „тапа“, водят до необходимост от намеса на фирма за отпушване на канали.

Видеодиагностика на канализация

Превантивна периодична видеодиагностика

За да предотвратите тежки ситуации, с наводняване и последващи разходи за ремонти, препоръчваме ви да се грижите за поддържането на каналите, чрез периодична диагностика на състоянието им. Тръбите с диаметър 400 мм, които отвеждат отпадъчните води, са най-уязвими за запушвания. В блокове и обществени сгради те поемат водите за извеждане от сградите, заедно с всякакви отпадъци, изхвърлени или изпуснати в канала.

Видеодиагностика на тръби с ф400 след отпушване

Видеодиагностиката е в помощ за установяване на причините за запушване, което вече е отстранено. В тръбите може да има счупвания и попадане на външни предмети, затова е важно след отпушване, което е било сериозно, да се проведе такава видеодиагностика.

Роботизирана камера за диагностика на тръби с ф400

Роботизираната камера, използвана от КАНАЛИ-ТИНО, е с дистанционно управление. Работата по диагностициране се улеснява от наличието на брояч на метрите навътре в тръбата, до които е достигнала камерата. Така се локализира точното място на вече съществуващ проблем, а може да се установи и къде има риск от поява на проблем.

Камерата се управлява лесно за достигане навътре в тръбите и в техни разклонения. Участъкът, който изглежда проблемен, може да се заснеме ясно чрез нагласяване на фокуса.

Записите с роботизираната камера помагат за точна диагностика на проблемни участъци

След проучване на видеозаписа се установява къде има разместване на снадки, къде има проникнали корени или камъни при евентуално счупване на тръбата, както и къде са започнали да се отлагат в забележимо количество мазнини. Такива участъци създават благоприятни условия за скорошни бъдещи проблеми.

 

Точността на видеодиагностиката е важна за точния ремонт или почистване

Независимо дали се отнася за почистване на вече натрупващи се отлагания в даден участък от тръба с ф400, или за ремонт, с който да се отстрани задаждащ се теч – при пукване, счупване, разместване на снадки, точната диагностика, която се постига с видеокамерата, е много важна и улесняваща. С роботизираната камера видимостта е отлична, фокусирането дава възможност за оглед на всички подозрителни участъци, а записите са ясни и се използват за установяване на естеството и размерите на проблема, както и какви действия са необходими за разрешаването му.

Видеодиагностика на канали се извършва от опитни специалисти, които бързо ще установят какво трябва да се предприеме за всеки конкретен случай. Използвайте услугите на професионалистите не само когато е образувано запушване, а и профилактично, за да предотвратите неприятности и големи разходи за ремонти, ако оставите нещата в тръбите с ф400 да се развиват до запушване.

Спазвайте необходимите условия за предотвратяване на запушвания

При видеодиагностиката специалистите ще ви напомнят, че не трябва да изхвърляте косми, големи отпадъци и хигиенни материали, които лесно могат да доведат до запушване. Внимавайте и за изпускане на рула с тоалетна хартия, те също лесно причиняват проблеми, когато заседнат и хартията се раздуе.

Ако обаче проблемът вече е налице, или ако искате превантивна видеодиагностика, потърсете КАНАЛИ-ТИНО за професионална услуга.