Видеодиагностика на канал фи 50

Най-масово използваните тръби за канали са с ф50. Те са канали, отвеждащи водата от мивката, пералнята, сифоните на банята, пералното помещение, балкона и т.н. до централния отвеждащ канал.

Видеодиагностика на канал фи 50

Запушването на тези канали се случва често. Бързайки сутрин, можем по невнимание да изпуснем в канал останалото малко парченце сапун, някои косми, а ако имаме домашни любимци, космите им лесно попадат из цялото жилище и от там до каналите. Запушеният канал не дава възможност за бързо оттичане на водата, ако е леко запушен, а при сериозно запушване водата не се оттича изобщо.

 

Защо е необходима видеодиагностика

Чрез видеодиагностика се установява:

  • къде точно е запушването
  • каква е степента му
  • от какво е причинено

Определянето на тези детайли помага за избягване на къртенето напосоки, докато се стигне до запушения участък – а този участък може да бъде не непосредствено след сифона, а на разстояние от него.

Каналите се състоят не само от хоризонтални и вертикални участъци, а и от участъци под наклон, разклонения, колена и т.н.

Още една причина за извършването на видеодиагностика преди предприемане на отпушване е възможността в канала да са попаднали строителни отпадъци, или ако живеете в къща, корени на дървета да са проникнали в самата тръба и да не дават възможност за оттичане на водата.

Други възможни причини за проблеми с оттичането могат да се получат при пропадане на каналите.

И така, причините, поради които се появяват проблеми в каналите, са различни. Видеодиагностиката помага за бързото определяне на точната причина за конкретния случай.

Представяме ви пример със заснето видео при видеодиагностика на канал фи 50 при запушване на канал в перално помещение:

 

Камера за видеодиагностика на канали с диаметър 50 мм

КАНАЛИ-ТИНО използва камера с жило за видеодиагностициране при запушване на канали с диаметър 50 мм. Жилото има дължина 50 метра, така че то може да проникне на голямо разстояние в канала и да достигне до запушения участък.

Информацията за запушването се получава във вид на видеозапис. Този видеозапис се показва и предоставя и на клиента.

След установяването на точния участък, където е запушен каналът, както и какво е причинило това запушване, подбираме необходимото отпушващо оборудване. Спиралите, използвани за разбиване на натрупани слоеве мазнини, косми и т.н. са с различна дължина и различни накрайници. Според вида на отпадъците в запушения участък подбираме накрайниците, които ще ги разбият. След това промиваме канала, за да се отстранят напълно отпадъците.

Попадането на строителни отпадъци, корени, камъни се получава и при недобро уплътнение между отделните сектори. Ако причината за проблема в канала е попадане на външни тела, или ако тръбите са счупени, проблемният участък трябва да се демонтира и да се замени с нов.

След извършване на видеодиагностика бързо може да се предприемат необходимите действия за отстраняване на проблема. Самата видеодиагностика се извършва бързо, а освен това с определянето на точния участък, в който е проблемът, също се пести време. Напомняме, че така се спестява и излишно къртене.

Затова при признаци на запушване на каналите потърсете КАНАЛИ-ТИНО за видеодиагностика и отпушване.