Видеодиагностика преди отпушване на мивка – защото е по-добре да проверите, отколкото да съжалявате

Случвало ли ви се е да се борите със запушена мивка? Водата бавно се оттича, неприятна миризма се разнася из дома ви, а вие се чудите как да се справите с проблема?

Всеки, който е се сблъсквал със запушена мивка, знае колко неудобство и главоболие може да предизвика. Въпреки че някои се опитват да решат проблема с обикновени методи за отпушване, като например употребата на химикали или специализирани препарати, понякога причината за запушването може да бъде по-сложна и изисква професионален подход.

Преди да се впуснете в рисковани експерименти с домашни средства или да се обърнете към съмнителни „майстори“, помислете за видеодиагностика на канализацията.

 

Видеодиагностика преди отпушване на мивка

 

Ето случай с клиенти, които се довериха на КАНАЛИ ТИНО ЕООД

Повикаха ни клиенти, които се оплакваха от теч от тръбата и имаха съмнение, че канализацията им е запушена или има някакво счупване. Вместо да започнем незабавно с процедурата за отпушване, ние предложихме извършването на видеодиагностика на канализационната система с камера.

Използвахме висококачествена камера за видеодиагностика на канализацията VIVAX Metrotech, която е изключително ефективна за откриване на проблеми в тръбите.

Процесът на видеодиагностика е сравнително бърз и безболезнен за клиента. Първоначално се сваля тоалетната чиния, за да се осигури достъп до тръбата. След това специалистът поставя камерата в тръбата и я превежда през канализационната система. В реално време, той може да види всичко, което се случва вътре, като така лесно забелязва всякакви пречки, счупвания или блокажи.

В случая с нашите клиенти, видеодиагностиката показа, че проблемът не е в счупената тръба, както се опасяваха, а във формиран блокаж в канализационната система. Тази информация беше от съществено значение, защото ни позволи да предприемем подходящите мерки за отстраняване на проблема, без да нарушаваме интегритета на тръбите.

След завършване на видеодиагностиката, използвахме специализирана машина за отпушване на канали със спирала тип Rospi, която е изключително ефективна за премахване на блокажи в канализационната система. Благодарение на предварителната диагностика, бяхме в състояние да насочим усилията си точно към мястото на проблема, което намали времето и разходите за ремонт.

 


Какво ни позволи видеодиагностиката

Видеодиагностиката ни позволи да определим точното местоположение и причината за проблема, след което да предложим най-ефективното решение за отстраняването му. Така клиентите избягнаха ненужни разходи и ремонти.

Видеодиагностиката е бърза и безпроблемна процедура, която може да ви спести много главоболия и пари в бъдеще.

Не рискувайте – преди да се обърнете към майстор за отпушване на канализацията, настоявайте за видеодиагностика.

 

Защо е по-добре да проверите, отколкото да съжалявате

Инспекцията на канализацията с камера е добро решение особено при чести запушвания, защото може да се окаже, че проблемът е по-сериозен, отколкото предполагате.

Така може да се прецени точно дали се касае за механична повреда в системата или има блокаж, който да бъде точно локализиран. С това може да се гарантира, че проблемът е решен трайно.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако:

  • Имате запушена мивка или канал;
  • Подозирате проблем с канализацията;
  • Искате да се уверите, че канализацията ви е в добро състояние.

Ние ще ви предложим професионална видеодиагностика на канализацията и ще ви помогнем да отстраните проблема по най-ефективния начин.

В заключение, историята с нашите клиенти илюстрира важността на видеодиагностика преди отпушване на мивка. Проверката на канализационната система преди да се предприеме действие може да спести на клиента време, пари и допълнителни неудобства. Точната диагностика позволява на специалистите да изберат най-подходящия метод за отстраняване на проблема, като така се гарантира бързо и ефективно решение на проблема.