Видеодиагностика с роботизирана камера за големи тръби от ф300 до ф1500

Видеодиагностиката вече е една от основните услуги, свързани с откриването на източници на течове, проверка на състоянието на канала и спестяване на къртене без нужда.

Диагностиката на състоянието на големи тръби, с диаметър от ф300 до ф1500, е много важна, защото те са на разстояние от канализационната система на дома с по-тесни тръби, а са изложени на рискове от пробиване и течове поради проникване на корени, камъни от строителни дейности, извършвани наблизо, а при наместването на земни пластове могат да се разместят връзките между самите тръби.

Видеодиагностика с роботизирана камера

С видеодиагностика се спестяват излишни дейности при ремонти – преди и след ремонтни дейности

Кога се налага видеодиагностика – при извършване на ремонти на големи тръби, с огледа с жило на камера на вътрешността им преди самите ремонти се локализира проблемният участък и се установява какво е естеството на проблема и каква е степента на повреда. Така се пести време и труд, а вследствие на това и разходи.

След приключването на ремонтните дейности също е важно да се огледа вътрешността на големите тръби. Така се проверява дали извършената работа е качествена и дали има някакви пропуски, за да може те да се отстранят бързо, преди настъпване на нови проблеми.

Видеодиагностика с робот камера

Видеодиагностика с камера с дълго жило

Един вариант на камера, с която може да се извърши оглед, е с жило. Дългото жило прониква на разстояние, с него могат да се оглеждат както хоризонтални, така и вертикални канали. По-големите разстояния и по-голямата дълбочина на тръбите не са пречка за извършване на диагностика при наличие на проблеми или за профилактика.

Роботизирана камера за оглед на големи тръби

За проникване на дълги разстояния в големи тръби е подходяща роботизирана камера. Такава камера се използва от КАНАЛИ-ТИНО за диагностика на състоянието на вътрешността на такива тръби. Камерата е дистанционно управляема и има брояч на метрите.

Кабелът на роботизираната камера е с дължина 300 метра. Тя е снабдена със специален софтуер. С тази камера се извършва подробен оглед на вътрешността на тръбите, в какво състояние са, проверяват се разклоненията и връзките. Възможността за увеличаване на картината е 10 степенна. Освен това може да се измерва наклонът на тръбите и дали има промени в диаметъра на тръбите, което се извършва чрез лазер. Ако в тръбата е заседнало чуждо тяло или има натрупване на отпадъци, може да се измери големината им.

При проникване на корени, камъни, натрупвания на мазнини или засядане на неразлагащи се отпадъци се установява какво точно е причинило запушването, за да се вземе правилно решение за действията за решаване на проблема, без да се губи време.

видеодиагностика

Записване на видеото от огледа с камерата

Собствениците на дома или имота. могат да получат запис на огледа с камерата на диск или на флашка. Така те могат да се запознаят нагледно с проблема, а при следващи ремонти това е ценен архив, който може да помогне да се разбере развитието на нещата.

Изпратете запитване за видеодиагностиката с роботизирана камера за оглед на големи канализационни тръби.