Диагностика на канализационни тръби с цифров запис

Канализационните тръбопроводи се експлоатират непрекъснато и постепенно се натрупват замърсявания, които водят до запушвания. Освен това може да се получи дефект в участък от тръбопровода. Поради такъв дефект може да се стигне до запушване, а може да се появи и теч. Първото, което трябва да се направи при проблем в канализацията, е да се извърши видеодиагностика на канали. За подробна диагностика, с цифров запис на видео на клиента, както и фотоматериали за показване на цялостната ситуация, се обърнете към специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.

Диагностика на канализационни тръбопроводи

При проблем в канализацията се обадете на екипа ни

Проблеми в канализационните тръбопроводи възникват често, поради усилената експлоатация. Още в пределите на дома, апартамент, блок, къща може да се получи запушване, а може да се появи и проблем в канализацията извън сградата, която свързва сградната с уличната система.

Причините за проблеми могат да бъдат различни – запушвания, течове, износване на тръби – особено ако са от старите типове – метални или каменинови, разместване или счупване на тръби, и други.

С домашни средства за отпушване няма да можете да се справите с нито един от тях. Не винаги проблемът се дължи на запушване още в сифона или в началото на канализационната тръба.

Опитвайки се да овладеете ситуацията с ваши усилия, само ще изгубите време. Позвънете на нашите специалисти по отпушване на канализация.

Видеодиагностика на канални тръбопроводи

Видеодиагностиката е начинът нашите специалисти да получат информация за състоянието вътре в тръбопровода, дали има запушване или някакъв проблем със самата тръба в дадения участък.

Извършваме диагностика с камери, едната от които е за оглед на тръби с по-малък диаметър, а другата е за диагностициране на тръби с по-голям диаметър. Огледът се проследява в реално време на цветен монитор. Камерите извършват цифров запис на огледа, а освен него осигуряваме и фотоматериали – кадри от видеоклипа, за пълно информиране на клиента за ситуацията и за обяснение на това, какво трябва да се предприеме от нашия екип.

Камера за оглед на тръби с по-малък диаметър

Камерата е с жило и е подходяща за видеодиагностика на тръби с диаметър до ф250. Жилото прониква в канала и извършва цифров запис на огледа. С тази камера не само се установяват запушвания, но и се оглеждат снадките и разклоненията, за да се провери дали са в добро състояние.

Камера за оглед на тръби с голям диаметър

За да може да се извършва видеодиагностика на тръби с голям диаметър, е необходима камера робот с дистанционно управление.

Тази камера е подходяща за диагностициране на тръбопроводи с диаметър от ф250 до ф1500. С нея извършваме диагностика на тръби на разстояние до 150 метра навътре в тръбопровода. Камерата е снабдена с брояч за метрите, така че лесно се проследява колко навътре е достигнала. При достигане на проблемното място камерата се фокусира много точно, за да се получи качествен цифров запис.

С камерата робот се установява дали има прораснали корени на дървета, дали има разместване на тръби и поради това попадане на камъни и други едри отпадъци, и други проблеми. Така се локализира и мястото на проблема и благодарение на точната информация се копае на мястото над участъка със запушване, разместване и т.н. След изкопаване до тръбата се извършва ремонт и отново се засипва с пръст.

За диагностика на канални водопроводи с видеокамера и за справяне с установените проблеми потърсете КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.