Кога е нужна видеодиагностика при запушен канал

Запушването на канала е проблем, с който най-вероятно първо опитвате да се справите сами. При малки натрупвания в канала проблемът може да се разреши, но ако натрупването на мазнини е голямо, препаратите, които се продават в магазините, ще взаимодействат с натрупаните мазнини, тъй като са киселинни. В резултат ще се получат отлагания на сапуновидна маса, които ще затруднят още повече протичането на водата.

 

видео диагностика при запушен канал

 

Кои са най-честите причини за запушване на канала

Както вече споменахме, отлагането на мазнини е най-честата причина за запушване, особено на канала в кухнята. Всяко малко количество мазнина допринася за това отлагане и много лесно може да се стигне до запушване.

Друга честа причина за запушване може да бъде счупване на канала, а ако живеете в къща или жилището или офисът ви е на първия етаж, проникването на корени в канала също може да е възможна причина за запушване. Изобщо всякакви неразлагащи се елементи могат да доведат до запушване.

 

Установяване на точната причина за запушването чрез видеодиагностика

Установяване на точната причина за запушения канал е важно, за да може бързо и правилно да се отстрани тя и да се възстанови нормалният поток на водата по канала.

Единственият начин за точна диагностика е чрез използване на видеокамери. С видеодиагностика се избягва разбиването, а чрез роботизирана видеокамера се прониква в проблемния канал, за да се получи точна информация за състоянието му и за естеството на запушването.

 

Видеокамерите са единственият начин за точна диагностика на състоянието и проблемите в тръбите на канализацията

Тръбите на каналите са с диаметър от ф40 до ф1500. Единственият начин за оглед и получаване на визуална информация е чрез роботизирана камера. Така огледът и диагностиката се извършват бързо и получената информация е надеждна. Видимостта, която се получава с тези специални камери, е с точност до сантиметри.

Както вече посочихме, не се налага и излишно разбиване. Видеозаписите могат да се запаметят за по-нататъшни консултации по време на самата операция по отпушване и ремонтиране, ако тръбата на канала е счупена.

 

Потърсете специалисти за видеодиагностика дори при леко запушване

Дори леко запушване бързо може да се превърне в сериозно, затова още при първите признаци е по-добре да се обърнете към фирма, която разполага с видеокамери и има опит във видеодиагностика на канализацията. Така ще си спестите време и ще разчитате на бързо установяване на точната причина.

 

Видеодиагностика с видеокамера от КАНАЛИ-ТИНО

Робот камерата, използвана от КАНАЛИ-ТИНО, е с дистанционно управление. Тя може да прониква в тръбите на разстояние до 150 метра и е подходяща за тръби, чийто диаметър е между ф250 и ф1500. Има възможност за фокусиране и брояч за метрите, чрез който се установява на какво разстояние е установено запушване.

Робот камерата може да се използва както за канали, така и за връзки и за разклонения на канали. Обърнете се към нас за установяване на причината за запушването в канала и ще установим с точност каква е тя и къде точно се намира.