Обследване с робот камера при запушване на канализационна шахта

Обследване с робот камера при запушена канализационна шахта

Канализационната шахта има важна роля. От нея може да се извърши видеодиагностика на канала, за да се установи какво е състоянието на канализацията, при профилактичен преглед или когато водата у дома започва да се оттича бавно. Когато не само на едно място, например в кухнята, водата не се оттича с нормална скорост, трябва да изчаквате дълго време, не отлагайте обаждане на професионалисти.

Ако се наблюдава бавно оттичане само на едно място, например при мивката в кухнята, това е признак на запушване само в дадения участък. Но ако навсякъде оттичането се извършва бавно, или ако от най-ниско разположената тръба в сградата отпадните води се връщат обратно, тогава запушването е цялостно. То вероятно се дължи на запушена шахта.

1. Обследване с робот камера

Проблемите, които възникват със запушването на шахти

При запушването на шахта не само бавното оттичане, което може бързо да се превърне в невъзможност за оттичане, е проблем, който трябва да се реши незабавно. Всяко отлагане може да ви струва много. Миризмата, калта, която се образува, наводняването са чести последствия от запушени шахти.

Затова е важно периодично да се инспектира канализацията през шахтата, за да се обследва канала и да се види какво е състоянието вътре в тръбите, като се предприемат бързи мерки при проблеми. Запушването на канализацията извън сградите и на самите шахти може да се дължи на големи отпадъци, от строителство – камъни и други строителни материали, а може и да съдържа големи битови отпадъци, изхвърлени по невнимание. Разместването на пластовете също може да причини проблеми с оттичането или невъзможност за оттичане на отпадните води.

Когато шахтата е частично запушена, също е важно извършването на видеодиагностика, за да се знае какво е причинило запушването, да се използват необходимите уреди и да се предприемат бързи действия за отпушване. При напълно запушена шахта видеодиагностицирането е затруднено.

Специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД имат опит с видеодиагностика на канализационни шахти и разполагат с модерна камера с робот за провеждане на диагностиката.

видеодиагностика на канали София

Принцип на действие на роботизираната камера

Камерата с роботизирано действие може да се използва за огледи на канализация на разстояние до 150 метра. Тя е много подходяща за инспектиране на вътрешността на тръби с по-голям диаметър, каквито са тръбите извън сградите – от 250 до 1500 мм. Камерата е снабдена с брояч за метри, с който се следи на какво разстояние е достигнала.

Управлението на камерата се извършва дистанционно. Фокусирането дава точна представа за състоянието на тръбите и позволява да се види къде има натрупвания, които трябва да се отстранят.

Обадете се за видеодиагностика с роботизирана камера, за да си спестите проблеми и по-големи разходи

При първите признаци за бавно оттичане навсякъде в дома се обадете на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за видеодиагностициране на външната канализационна шахта. Така ще предотвратите пълно запушване и ще си спестите по-големи разходи за пълно почистване, а може би и за сериозен ремонт.

След видеодиагностика на канали ще имаме точна информация къде да предприемем почистване и отпушване, за да ги извършим бързо и да решим проблемите ви с канализацията.