Откриване на канализационни тръби София

Търсите начин за откриване къде минават канализационните тръби в имота ви? Когато сте наследили например къща и трябва да се заемете с ремонтите и поддържането, информацията за канализацията и от къде минават тръбите е съществено важна. В такава ситуация можете да се окажете и ако сте купили нов имот, но не са ви предоставили информация за канализацията и къде се намират тръбите. Важно е да получите такава информация колкото може по-скоро. Особено важно е познаването на разположението на външните канализационни тръби с голям диаметър.

Локаторът за откриване на канализационни тръби

Нашите специалисти използват радиодетекторен локатор. Той засича точно движението на жилото на камерата. Освен за откриване на тръби от канализацията открива и подземни кабели за комуникации, чрез радиочестотни сигнали. Ако ви е необходимо да установите и къде преминават тези кабели в имота ви, ще извършим и тази диагностика за вас с нашия радиодетекторен локатор.

Откриване на тръби с голям диаметър

За канализационни тръби с голям диаметър се използва локатор и камера с жило или сонда.

Защо трябва да се установи входът в канализацията

Канализационните тръби не са електропроводими. Затова се налага да се пусне жило на видеокамера, за да се установи връзка с локатора отвън. Локализирането се установява на електромагнитен принцип.

Защо откриването на канализационни тръби е важно

  • Така може да се провери в какво състояние са каналите, дали има нужда от ремонти.
  •  Може да се установи дали има необходимост от отпушване на канализация.
  • С навременното опознаване на целия имот и на канализацията и пътя й ще си спестите бъдещи проблеми.
  • Някои от канализационните тръби са положени дълбоко в структурата на сградите. При евентуален проблем със запушване или теч
  • Когато знаете къде минават външните тръби, ще можете да планирате и къде какво да разположите навън. Няма да допуснете грешки, които после ще трябва да поправяте и да ви струват още време и труд.

Специалист по откриване на канализационни тръби

За откриване на тръби на канализация е необходимо специализирано оборудване. Тази задача може да се изпълни само от специалисти с опит. Професионалните фирми за ремонти и отпушване на канализация София като КАНАЛИ-ТИНО ЕООД използват видеокамера с жило, за да се направи оглед на тръбата, а движението на жилото се засича отгоре с локатор. Освен видео камера може да се използва сонда. Необходимо е да се започне оглед от наличния отвор на канализационна тръба, през който да се пусне жилото на камерата или сондата. След това специалистите, направляващи жилото или сондата, започват да установяват отвън с локатора посоката на движение и следователно местоположението на тръбите.

Познаването на имота, канализацията и комуникационните кабели е необходимо както за прокарване на нови връзки и продължения, така и ако се наложат ремонти. Потърсете специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за откриване на канализационните тръби в имота ви, за да можете да направите правилно планиране за строеж и ремонт.