Кога да се обърнем към фирма за отпушване на канали

В забързаното ни ежедневие се случва по-често или по-рядко неволно да изхвърляме в канала отпадъци. Някои са много дребни – например мънички парченца зеленчуци, а в банята – косми. Но малко по малко тези отпадъци се натрупват. Ако в канала попадне и мазнина, тя създава добри условия за спояване на частиците отпадъци и така се стига до запушване.

 

отпушване на канал

 

Запушването причинява редица проблеми

На първо място, разбира се, запушването не дава възможност да използваме мивката или банята, защото водата не се оттича, задържа се и бързо започва да прелива. Такава ситуация се получава, когато установяваме, че каналът е запушен, докато се мием.

Ако мивката в кухнята започне да прелива поради запушване и подът не е облицован с плочки, а с ламинат, преливащата вода ще повреди ламината.

Миризмата от запушения канал е още едно неприятно последствие, което ще ни накара колкото може по-бързо да вземем мерки.

 

Кои са признаците, че каналът е започнал да се запушва

Когато водата в мивката или ваната започне да се оттича по-бавно, това трябва да ни подскаже, че е започнало да се образува запушване.

Другият признак, който трябва да ни накара да сме нащрек и да очакваме скорошно запушване, е неприятната миризма, която започва да се носи от канала. Причината за тази миризма са натрупващите се вътре в канала отпадъчни частици, които са започнали да гният.

 

Добре ли е да се опитаме първо да отпушим канала с подръчни средства

Разбира се, всеки се изкушава да се опита да постигне отпушване на канала с подръчни средства. У дома има обикновени продукти, които можем да превърнем в препарати за отпушване. Най-популярна е сместа от сода и оцет, поради бурната реакция между двата продукта, която може да отстрани леко запушване. Ако предпочитаме да изтичаме до магазина за готов препарат, ще изберем по-агресивен начин, тъй като продаваните в пакетчета препарати действат на принципа на химичните реакции, както при содата и оцета, но в по-силна степен. И все пак когато запушването е солидно, тези препарати няма да помогнат.

 

Когато предприемаме отпушване сами, рискуваме

С опитите да отпушим канала по начини, които сме прилагали или сме чували наши приятели и познати да препоръчват като изпитани, поемаме риск. Не можем да знаем доколко сериозно е запушването и следователно не можем да преценим дали избраният от нас препарат е достатъчно добър. Освен това не можем да установим къде е запушването и какви отпадъци са натрупани.

 

Професионалните фирми за отпушване на канали разполагат с диагностични камери и професионално оборудване за машинно отпушване

Ако се обърнем към професионална фирма за диагностика на отпушването и професионално отпушване, пестим време и проблеми. Професионалните фирми започват с видео диагностика с ТВ камера за установяване на точното място на запушване. Така оборудването за отпушване ще бъде насочено правилно към проблемното място и няма да се налага да се губи време.

 

 

КАНАЛИ-ТИНО извършва диагностика на запушвания в тръби с диаметър от ф40 до ф1500 и използва професионална почистваща машина със специални накрайници, разрушаващи натрупаните наслагвания от отпадъци. След това каналът се промива и раздробените отпадъци се отмиват от вътрешността на тръбата.