Отпушване на канал с вода под високо налягане

Кога се налага отпушване с вода под налягане

Запушванията са различни по степен. Някои са по-малки, тъй като са от скоро, и ако откриете запушването навреме и се обърнете към професионална фирма за отпушване на канали, специалистите ще се справят лесно със спирала за отпушване. Но ако запушването е голямо, а това може да се получи и за кратък срок от време, чрез бързо натрупване на голямо количество отпадъци, ще ви предложат отпушване с вода под високо налягане. За да се установи степента на запушването, е необходимо извършване на видеодиагностика на канала.

Отпушване на канал с вода

Видеокамери за диагностика на канали

Видеокамерите, които се използват за установяване на точното място и степента на проблеми в канализацията, са подходящи за вмъкване в тръби от ф40 до ф1500. Благодарение на диагностиката вече няма риск от къртене напосоки, докато се установи къде точно е проблемът в канализацията и колко сериозен е той.

Наблюдението с видеокамера на канала може да се запише и на диск или флашка, за информация на клиентите.

 

Подаването на вода под високо налягане с машина за отпушване

При отпушването с вода под високо налягане се използва специална машина за отпушване на канали, която може да подава големи количества вода, повече от 100 литра в минута, под налягане 160 бара. Така се създава много силен натиск върху запушващия слой и гарантирано се разрушават всички наслоявания. Едновременно с това тръбите се промиват, за да се постигне пълна чистота на вътрешността им.

Освен това работното налягане на машината може да се променя в голям диапазон, за да може да се увеличи максимално при много сериозно запушване. Така максималното налягане се прилага само когато се установи участък с такова запушване. Чрез възможността за промяна на налягането не се създава риск от повреждане на тръбите.

 

Използване на различни дюзи за машината за отпушване с вода под налягане

При отпушванията специалистите използват различни дюзи. Някои са подходящи за стари запушвания, а други са предназначени за конкретни видове запушване – с корени, с пясък и т.н.

 

Защо да изберете отпушване с вода под налягане при сериозни задръствания на канали

Няма да се лутате из магазините и да питате за ефикасен препарат, с който да отпушите канала си.

Пускането на вода под високо налягане ще отмие всички мръсотии и налепи в тръбите и няма да се налага да почиствате замърсявания след извършване на почистването.

Отмиването е пълно, вашите тръби ще бъдат напълно чисти и в близкото бъдеще няма да се създаде риск от ново запушване.

Самата процедура на отпушването под налягане отнема минути.

 

Не забравяйте да поддържате тръбите чисти след отпушването, за избягване на нови проблеми

Водопроводчиците от КАНАЛИ-ТИНО, които извършват отпушвания на канали с машина за подаване на вода под високо налягане, ви съветват да провеждате периодично почистване след това, за да не се получат отново сериозни проблеми. Използвайте услугите на фирмата за профилактично почистване.