Отпушване на канал с машина със спирали

Понякога запушванията на канала са малки, установяват се в начален етап, затова с домашни препарати като сода или с ръчна вакуумна помпа или спирала за канали за битови цели можете да се справите с проблема. Важно е след това да промиете добре с вода канала, за да не останат частици, които да започнат да привличат нови отпадъци и да се зароди ново запушване.

 

Отпушване на канал

 

Ако запушването е сериозно, обърнете се веднага към специалисти

Когато натрупването на отпадъци е от дълго време и се е натрупал голям слой запушваща материя, дори спиралите за битова употреба не могат да се справят. Опитвайки се да отпушите канала с тях, няма да решите проблема. Освен това съществуват рискове от наводняване, които ще нанесат щети. Затова се обърнете незабавно към специалисти, които разполагат с машина със спирали за отпушване. Това е мощно оборудване, с което никакъв запушващ слой няма да устои.

 

Разликата между спиралите за битова употреба и машините със спирали

Спиралите за използване за отпушване в бита са стандартни, подходящи за канали с по-малък или по-голям диаметър – от 50 до 250 мм. Те се предлагат в няколко варианта на дължина, а могат и да се снаждат чрез заключване, за да се получи дължина до 40 метра. Както и спиралите за машини, те са гъвкави и лесно преминават през каналите, но не нараняват вътрешната им повърхност. На пазара можете да намерите и спирали с гума във вътрешността, която не дава възможност на отпадъците да задръстват жилото.

При използването на машини за отпушване се придава на спиралата въртеливо движение, но за разлика от спиралите, които се въртят ръчно при битово отпушване, тук силата на въртене е много по-голяма. Освен това машините могат да реверсират, тоест да обръщат посоката на движение. Това е важно за избягване на деформиране на каналите и на самите пружини: във всеки момент, когато е необходимо, спиралата може да се реверсира. Например ако спиралата достигне до спукване в тръбата и се забие в почвата извън нея, тя се измъква с реверсиране.

И при битовите спирали,и при използваните с машина има накрайник, който разбива запушвания. При спиралите за машини накрайниците могат да се сменят и да се постави накрайник, подходящ за дадения вид слой. При запушвания със строителни отпадъци е важно използването на накрайник с капацитет за разбиване на такива отпадъци. Това не може да се постигне със спирали за битови цели. Освен това се избягва образуването на локви мръсна вода, което е неизбежно при отпушване с битова спирала.

Не на последно място, машинното отпушване се справя с неприятната миризма от канала.

 

запушен канал

 

свържете се с насОбърнете се към КАНАЛИ-ТИНО за машинно отпушване

Ние от КАНАЛИ-ТИНО извършваме видео диагностика, за да установим къде точно е запушването, а след това предприемаме машинно отпушване със спирали. Проверяваме не само прави участъци, а и разклонения и връзки. Нашата камера с жило може да направи диагностика на дължина до 50 метра, а другата ни камера робот – до 150 метра.

След това предприемаме отпушването с машина със спирали. Тя разполага с различни накрайници, от които избираме подходящия за дадения случай.

Ето един пример от практиката ни, когато отпушихме машинно главния канал на хотел. Положението беше много сериозно – при пускане на вода от една тоалетна всичките тоалетни в хотела се пълнеха с вода. Още едно сериозно последствие беше наводняването на мазите. Тръбите на хотела бяха стари, железни. Но това не е проблем при използване на професионално оборудване.

За да отпушим главния канал, демонтирахме тоалетната чиния в едната тоалетна и започнахме машинно отпушване със спирали. След прочистването на канала и основното му промиване проблемът беше отстранен.

 

машинно отпушване на канал