Спешна помощ при запушване на канализацията

Запушването парализира много от дейностите в дома. В повечето случаи отпушването на канализацията е задача за специалисти, особено когато се касае за голямо запушване, за запушване на шахта, на тръба от външната канализация. Спешно трябва да потърсите помощ. На ваше разположение за спешни отпушвания е КАНАЛИ-ТИНО ЕООД. Ние работим шест дни в седмицата от понеделник до събота от 8:00 до 18:00 часа.

Обадете ни се и ще се отзовем веднага, за да възстановим комфорта в дома ви и да можете спокойно да се миете, къпете, да пускате пералнята.

Докато чакате, можете да пробвате отпушване с някои средства, които ще имат успех, ако запушването е начално. Но не ви препоръчваме препарати, купени от магазина. Те съдържат силни химикали. С използването им създавате риск от повреда на тръбите. Рискът за здравето на използващия ги също е голям.

 

Спешна помощ при запушване на канализацията

Кога се създават условия за бързо запушване и се налага нашата спешна помощ

  • Изхвърляни отпадъци

На първо място, безразборното изхвърляне в каналите на всякакви отпадъци – от ястия, от продукти, от сапуни, остатъци от мазнини, както и хигиенни материали, бързо води до масивно запушване. Така един ден в дома ви водата престава да се оттича, налага се да търсите бързо фирма за отпушване на канали. Дори безобидно изглеждащите малки количества мазнина, мокрите кърпички, остатъците от опаковки бързо могат да положат началото на запушване.

  • Запушване поради корозиране на метални тръби

Ако тръбите в канализацията ви са метални, те корозират лесно. Повърхността им отвътре става грапава. Така лесно се задържат всякакви остатъци от храни, замърсявания от миене и къпане. Повикайте ни не само за спешно отпушване, но и за смяна на тръбите ви с нови PVC тръби. Те са с много по-дълъг експлоатационен период и не корозират.

  • Неправилно първоначално монтиране на тръбите

Ако вие сте монтирали тръбите в новия си дом и не сте спазили правилото за подходящ наклон, бързо ще бъдете изненадани от запушване и ше се наложи да ни повикате спешно. Но неправилният монтаж с недостатъчен наклон може да ви изненада в нов дом, ако е изпълнен от недобросъвестни майстори. Ще отстраним запушването и ще демонтираме тръбите, за да ги монтираме под правилен наклон.

 

Отново да подчертаем основната причина за спешни обаждания за отпушване

И така, запомнете – основната причина, поради която ежедневно множество домакинства са неприятно се изненадват от запушване и неоттичане на водата, е натрупването на мазнини.

При миене на съдове, прибори, при изхвърляне на остатъци от ядене, в които има мазнини, вие допринасяте за такова натрупване. Ако количествата мазнини са по-големи, бързо ще се получи запушване.

Мазнините са отпадъчните материали, които най-лесно полепват по тръбите. А след това бързо привличат всякакви други отпадъчета, които се носят от отпадните води. Колкото повече мазнини се изхвърлят, толкова по-бързо се натрупва лепкава маса, привличаща всякакви частици, която се превръща в лепкав и непробиваем за оттичащата се вода слой.

Много важно е да изхвърляте мазнините заедно с общия боклук. Изсипвайте ги в найлонови торбички, в кофички, и ги добавете в торбата с боклука за изхвърляне. Тогава най-вероятно няма да се наложи да ни търсите спешно например за отпушване на мивки, сифони или тоалетни.

Но ако все пак запушването ви изненада, спешно ще се отзоват специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД. А след това ще ви дадем съвети за опазване на канализацията ви от ново такова запушване. Ние сме в готовност за спешна помощ при запушване! Потърсете ни!