Запушена мивка – съвети за бързо отпушване

Отпушването на мивката – това е едно от най-важните умения, за да си спестите големи проблеми. Тук ви предлагаме някои начини, с които можете да се справите с по-леки запушвания. Ако обаче установите, че запушването не се поддава, не отлагайте, обадете се на специалисти по машинно отпушване.

 

Запушена мивка

 

Запушването на мивката в кухнята – добре ли е да използвате готови препарати?

Колкото и да внимавате, ако вие или друг член на семейството изпусне в мивката хранителни отпадъци или част от опаковка, запушването може да бъде факт. Ако запушването не е голямо, разбира се, може да си помогнете сами да отпушите канала чрез използването на прости средства, които ви се намират подръка в домашни условия.

Помнете, че препаратите за отпушване са агресивни и крият риск за здравето ви и дори за мивката и канала. За предпочитане е да използвате продукти, които има във всеки дом.

 

Отпушване на мивката

 

Комбинация от сода бикарбонат и оцет

Реакцията между тези две вещества е достатъчна за справяне със запушвания, ако те не са много солидни. Първо изсипете една или малко по-малко от една чаша сода бикарбонат в мивката. След това изсипете от половин до една чаша оцет. За предпочитане е да покриете с плоска чиния, тъй като при реакцията между содата и оцета се отделят мехурчета и пари.

След около половин час махнете чинията и излейте 2 литра вряла вода, за да отмиете разбития слой от отпадъци. След това трябва да оставите крана за топла вода да тече още няколко минути, за да отмиете напълно.

 

 

Комбинация от сода бикарбонат, оцет и сол

Тази комбинация се препоръчва, когато запушването не се поддава на предната комбинация. Затова след като изсипете около една чаша сода, след нея изсипете и една чаша сол. Третият компонент, който трябва да изсипете, е чаша оцет. И тук е добре да изчакате около половин час. След това идва ред на отмиването на разбитите отпадъци – с 2 литра вряла вода и след това оставяне на крана за топла вода да тече още няколко минути.

 

 

Веро или сапун в комбинация с гореща вода

Разтворете около 1 килограм веро или сапун в 3 литра гореща вода. След това веднага изсипете в канала на мивката. Трябва да оставите тази смес да действа доста време, например ако започнете отпушването вечер, оставете сместа да действа до сутринта. След това предприемете отмиването, по добре познатия начин – с 2 литра вряла вода и след това допълнително отмиване с крана на топлата вода за няколко минути.

 

 

Използвайте кока-кола

Носят се легенди за разяждащите свойства на тази напитка. Приложете ги за отпушване на мивката. Необходим е един литър кока-кола. Помнете, че такива агресивни течности могат да разядат и сифона и тръбата, затова не изсипвайте по-голямо количество. Както комбинацията от веро и сапун и гореща вода, и кока-колата трябва да действа продължително време, затова излейте я в сифона на мивката вечерта, а на сутринта отмийте с гореща вода и след това с крана за топла вода, както при предните методи.

 

Когато запушването е упорито

Ако горните методи не ви помогнат и водата продължава да се задържа в мивката – време е да се обърнете към професионалистите от КАНАЛИ-ТИНО. Ние имаме професионално оборудване за машинно отпушване на мивки под високо налягане. Накрайниците, които използваме, се справят при различни отвори и с различна дебелина на запушванията.