Къде се запушва мивката

Мивката е място за интензивно миене на продукти и съдове, а при това неизбежно частици от  храни попадат в канала заедно с водата. Препаратите, използвани при миенето, също попадат там. Натрупването, което започва във вътрешността на канализационните тръби, в даден момент ще причини  запушване и ще се наложи да се обърнете към специалисти по отпушване на мивки в София.

отпушване на мивки София

Специалистите познават най-проблемните места, в които се получават запушвания. Така те могат да изследват тези места едно по едно, за да установят къде има запушване в конкретния случай. Тези места са сифоните или участъците след сифона до вертикалния щранг.

Под мивката тръбата има извивка във форма на буквата S или на буквата Р, или сифонът е във формата на бутилка. В тази извивка или бутилка се задържа вода, което има важна функция – така миризмата от канала не се връща в стаята. Но точно тази извивка или бутилка създава и условия за лесно запушване. Почистването на извивката или развиването на бутилкообразната част за почистване ще покаже дали проблемът със запушването е в тази част.

Ако се установи, че запушването не е във сифона, натрупването, пречещо на притока на водата, трябва да се търси след сифона, в участъка до вертикалния щранг на общата канализация. Ако „тапата“ от отпадъци е образувана в този участък, при пускане на вода в мивката след като достигне до тази „тапа“, водата ще се върне назад към мивката.

отпушване на мивки София

Избягвайте да изхвърляте мазнини в канала

Преди измиване на съдове и прибори отстранявайте мазнините от тях, защото попаднали в канала, те започват да образуват началото на проблема. След като мазнините попаднат в канала заедно с водата и изстинат, те полепват по вътрешността на тръбите, тъй като са вече втвърдени. Този полепнал мазнинен слой привлича всякакви частици.

отпушване на сифон

Защо не трябва да пробвате отпушване с препарат от магазина

Може да ви се струва лесно и ефикасно да изсипете пакетче готов препарат от магазина, когато водата започне да се оттича бавно. Но рискувате да задълбочите проблема. Повечето такива препарати съдържат сода каустик, която реагира с мазнините и така се образува сапун. Това прави запушващия слой още по-солиден и накрая ще трябва да повикате специалисти по отпушване на канализация.

запушен сифон

Установяването на точното място на запушването и самото отпушване

За да се установи точно къде има проблем, който пречи на оттичането на водата, е необходимо със задачата да се заемат специалисти. Те използват професионални уреди и оборудване, с които гарантирано се справят с всяко запушване. Битовите уреди не могат да помогнат и отлагайки извикването на специалисти, можете да усложните нещата. Ако се стигне до наводнение, щетите ще бъдат големи и след това се налага основно чистене.

След установяване на мястото на запушването специалистите използват професионални спирали, към които подбират подходящи накрайници. Специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД използват професионална машина със специални накрайници. С тях се раздробяват всякакви „тапи“ от наслоени мазнини и отпадъци. След това промиваме канала с мощна струя вода, за да отмием всички остатъци от замърсявания. Потърсете ни още при първите признаци за бавно оттичане на водата.