Съвети от специалисти за отпушване на мивки в София

Запушена мивка … Кой не се е сблъсквал с този проблем! И първата реакция е да се опитате да отпушите мивката сами. За успешно отпушване обаче трябва да знаете какви са благоприятните условия за натрупване на запушващ слой в тръбите, за да подберете подходящия начин за отпушване. Тук ще посочим кои са типичните проблемни места на запушване, ще ви дадем и няколко съвета как да отпушите мивката сами. И не забравяйте – ако не успявате да се справите, не отлагайте, обърнете се към фирма за отпушване на мивки, преди да се е стигнало до наводнение или друг сериозен проблем.

отпушване на мивки в София

Как се стига до запушване на мивката

Ако сте изсипвали мазнини или сте изтървали сапун в канала на мивката, те лесно полепват по вътрешността на тръбите, което може да доведе до запушване на канала . При миене на съдове, които не са добре почистени от остатъци от храна, тези остатъци също се задържат, като полепват по мазнините и остатъците от сапун. Постепенно слоят отпадъци става по-голям и се образува запушване.

 

Какъв е рискът при използване на препарат за отпушване

В магазините ще намерите различни препарати, които са за отпушване на канал. При запушена мивка можете да пробвате да я отпушите с такъв препарат.

Но ако в самия канал вече са полепнали мазнини, те реагират с препарата и се получава сапун. За образуването на сапун помага содата каустик, която като вид вещество е основа и се използва в препаратите за отпушване.

В мивката в кухнята почти винаги попадат мазнини. И така, може да се получи ситуация, в която, след изсипването на препарат в канала и изчакване да подейства проблемът не изчезва. Вече знаете защо – образувал се е сапун, който само е увеличил запушващия слой.

Ако е запушена мивката в банята, можете да постигнете успех с препарат – там обикновено запушването се причинява от постепенно натрупване на косми. Но и тук успехът зависи от мястото, в което са се натрупали космите. Ако то е не близо до сифона, а на един, два, три или повече метра от сифона на мивката, изсипаният препарат няма да може да достигне до тапата от косми, за да в разяде и да отстрани проблема.

 

Кои са типичните проблемни места, в които лесно се образува запушване

Ако под мивката в банята или в кухнята има S-образен елемент, тук лесно може да се натрупа запушващ слой.

Запушване може да се получи и преди вертикалния щранг. Признак за запушване в този участък е връщането на водата обратно през сифона на пода в банята, тъй като това е най-ниското място за канализацията на етажа.

 

А сега – как да отпушите мивката

Първата стъпка трябва да бъде почистването на сифона, след като го развиете.

Ако това не помогне, пробвайте с препарат, но трябва да имате предвид ограниченията, които посочихме при този метод.

Ръчна вакуумна помпа можете да намерите във всеки супермаркет. Пробвайте да раздвижите и да разбиете запушващия слой, като създадете вакуум.

отпушване на мивка с ръчна вакуумна помпа

За достигане до запушване, което не е наблизо до сифона, можете да използвате спирала. Такива спирали можете да намерите в магазините за инструменти. Спиралата трябва да се вмъкне в канала, докато усетите, че е достигнала до препятствие. След достигане до препятствието трябва да се опитате да го разбиете с въртеливи движения на спиралата.

Ако не се справите сами, е възможно проблемът със запушването да е по-сериозен, затова потърсете специализирана помощ на фирма за отпушване на канали. Свържете се с нас по всяко време – ние работим 24 часа в денонощите, 7 дни в седмицата.

фирма за отпушване на мивки