Как да отпушим сифона

Сифоните служат за задържане на по-големи частици отпадъци, за да не се появят проблеми в канализацията. Внимавайте какво е състоянието на сифоните в мивката в кухнята, банята, тоалетната. Когато започне да се задържа вода, това означава, че нещо пречи на оттичането. Може да се е образувало натрупване на частици от храна, косми, сапун. Все пак има шанс водата да отнесе тези натрупвания, ако са малки. Важно е да пуснете силна струя вода, за да пробвате.

Ако сте изпуснали някакви парченца от масово използваните пластмасови опаковки, или по невнимание сте допуснали в сифона да падне капачка или друг по едър предмет, водата най-вероятно ще спре да се оттича изобщо.

Поставяйте предпазни решетки върху сифоните

В кухнята непременно трябва да поставите предпазна решетка върху отвора, за да се задържат частиците от храна при приготвяне и при миене на съдовете и приборите. В магазините ще намерите и комплекти от две решетки, което още по-ефикасно задържа всякакви частици. Помнете, че мазнините не се задържат от решетките и не трябва да ги изсипвате в сифона в кухненската мивка. Изсипете ги в кофичка от мляко или десерт или в найлонова торбичка, които можете да изхвърлите с общите отпадъци.

Сифонът в банята е особено уязвим за запушване

В банята основният риск за запушване на сифона е наличието на косми. Ако миете и домашен любимец, рискът се увеличава. Отстранявайте космите от сифона, пода и другите повърхности след всяко миене.

Как да отпушите запушен сифон

Ако е запушен сифонът на мивката, трябва да се постараете със спирала за отпушване да измъкнете натрупаните частици. Ако натрупването е голямо, трябва да демонтирате тръбата под мивката и да отстраните натрупаните замърсявания.

Ако е запушен сифонът на пода в банята, трябва да изсипете разяждаща натрупванията смес за отпушване на канализация. Това е желателно да направите и при запушване на сифон на мивка.

Първо можете да пробвате с домашни препарати, за да щадите канализационните тръби. Препаратите от магазина имат съставки със силно разяждащо действие. Много от тези отпушващи препарати съдържат сода каустик. Ако тръбите са пластмасови, при тях рискът от разяждане е особено голям.

Потърсете в магазините уреди за отпушване на сифони

В магазините за железария, както и в други магазини за домашни уреди и ремонти, ще намерите уреди за отпушване на сифони. Трябва да попитате как точно се използват, за да можете да се справите с отпушването у дома.

Често запушванията на сифоните са сериозни и изискват намеса на професионалисти

Натрупването на замърсяващи и запушващи частици става постепенно. Често установявате проблема, когато запушването е вече масивно. Тогава не е препоръчително да рискувате. Разчитайте на професионалистите от нашата фирма за отпушване на сифони КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.

Ние разполагаме с професионални уреди, с които се справяме с всякакви запушвания на сифони. Професионалните ни спирали са снабдени с различни накрайници, така че можем да подберем необходимия накрайник за всеки случай на запушване.

Важно е след отпушването да се промие и сифонът, и каналът. Ние извършваме това със силна струя вода с нашата мощна помпа.

Не рискувайте с опити да отпушите сифона. Свържете се с нас! На ваше разположение са специалистите по отпушване на различни сифони КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.