Можете да се справите със запушване на сифон или тръба

В по-тежки случаи, когато се е образувало такова запушване, че само професионалисти за отпушване на канали може да се справи с него, нямате избор. Трябва да ползвате услугите на професионалисти. Но тъй като в сифона и канала често попадат частици, които се задържат от мазнините и сапуна, честото прочистване за постигане на отпушване и отстраняването на частиците, виновни за него трябва да бъде ваша грижа. Много любители на ремонти и дейности по дома знаят домашни смеси, с които отпушването престава да бъде проблем.

отпушване на канали София

Някои основни принципи

Принципите се различават, например за отпушване на мивка или отпушване на тоалетна. Това е така заради естеството на материалите, които са причина за запушванията. Трябва да се знае, че веществата взаимодействат с препаратите, независимо дали те са купени от магазина или домашно приготвени. Един основен пример е този с мазнините, които попадат в канала и от там в тръбата. Ако приложите изпитаното средство за отпушване – сода, ще се получи реакция с мазнините и в резултат ще се образува сапун. А сапунът на свой ред привлича всякакви отпадъци.

Колко често да прочиствате сифона и канала, за да не допускате запушвания

Разбира се, колкото по-често полагате такива грижи за сифона, толкова по-добре. Ориентировъчната честота е около веднъж месечно. Но ако често или дори редовно в сифона и канала попадат частици от растения, зеленчуци, плодове или мазнини, например, по-добре е да оставите почистването на дома си на фирма за отпушване на канализация.

А в тоалетната сифонът на ваната и на пода е рисков участък, тъй като при миене и къпане се отделят косми, които се наслояват или в самия сифон, или по-нататък по тръбите. Освен това ако не внимавате, кърпичките, сухи или мокри, попаднали в канала, бързо ще доведат до проблем. Това се отнася и за другите хигиенни материали, които сме свикнали да използваме. По-добре сложете кошче в банята, за да се събират там отпадъци от такова естество.

И така, изберете според вашите обстоятелства

Първото правило е да почистите сифона от попадналите в него частици.

Правило второ е използването на гореща вода; тя върши чудеса за разтваряне на мазнините, разбира се, ако не са в такова количество, че проблемът да е разрешим само от фирма за отпушване на канали.

Правило трето – содата заедно със сол, с оцет, или с гореща вода е вашият препарат, лесен за приготвяне и употреба, ако не искате да замърсявате с химикали дома си и околната среда.

Ако искате да разчитате на препарати от магазина

Промишлено произведените препарати се прилагат веднъж на три дни, за да се поддържат сифоните и каналите свободни от запушвания.

Използването на цедка върху сифона

Това е общоизвестно, много просто средство за запазване на сифона и канала от проникване на отпадъци. Колкото и да бързаме всеки ден, за работа, срещи с приятели, по развлечения, можем да отделим време, за да купим цедки за сифоните и да не се страхуваме от запушване.

Ако се е образувало солидно запушване

КАНАЛИ-ТИНО е фирма за отпушване на канали в София, събрала професионалисти в отпушването, с мощно оборудване.

При сериозни запушвания ни се обадете и ще си спестите проблеми, които запушването би могло да поради.