Отпушване на душ кабини

Отпушване на душ кабина се налага във всеки дом, в който е инсталирано това удобно съвременно устройство. Душ кабината се ползва ежедневно от всички членове на семейството. Неизбежно е в канала заедно с водата да попадат косми, както и някакви количества сапун и шампоан.

Ако оттичането на отпадните води се забави, това може да е признак за запушване. Но за този проблем може да е причина запушване във външната канализация. Друга възможна причина е неправилно инсталиране на елементи от кабината. За да може да се установи какво пречи на оттичането, обърнете се към фирма за отпушване на канализация КАНАЛИ ТИНО ЕООД. Специалистите с опит ще установят точната причина и ще я отстранят.

Неприятна миризма от сифона – причини

За неприятната миризма от сифона на душ кабината може да бъде причина не само запушване. Ако сифонът е инсталиран правилно, част от водата остава в извивката и се получава така нареченият хидрозатвор, който не дава възможност за връщане на неприятна миризма. При неправилна инсталация на сифона не се образува хидрозатвор и в банята започва да мирише неприятно. Важно е специалист да провери сифона и да поправи грешките, ако има такива.

Неправилно инсталиране на долната част на душ кабината

Ще започнем с анализа на тази причина. При инсталирането е важно отдолу да се постави гъвкава тръба за оттичане на водата, чиято дължина не е прекалено голяма. При поставяне на дълга гъвкава тръба в мястото на извиване ще се образува нещо като втори сифон, а това затруднява оттичането. Важно е под тръбата да има и подложка, която да я подпира и да предотвратява увисване.

Друг проблем, на който може да се дължи бавното отттичане, е липсата на наклон между сифона на кабината и отвора на общата канализация. Сифонът на кабината трябва да е на малко по-високо ниво от отвора. Ако са на едно ниво, оттичането се затруднява.

Специалистите ще проверят инсталирането на елементите на душ кабината и ако има проблем, ще го отстранят.

Забавено оттичане поради запушване

Запушването може да се образува по-бавно или по-бързо, в зависимост от това, доколко се внимава да не се замърсява сифонът. Понякога по невнимание може да се изпусне по-голямо парче сапун или някакъв отпадък, които да ускорят запушването.

Домашните методи за отпушване, с ръчна вакуумна помпа или с разтвор, който да разяде натрупаните отпадъци, могат да помогнат, ако натрупването не е голямо. Във всички случаи е по-добре да направите заявка при специалисти по отпушване на канализация. Те разполагат с професионално оборудване и ще отстранят всички отпадъци, ще разбият слоя от налепи и ще промият напълно канала.

Профилактично разглобяване и почистване на сифона

Можете да се опитате да разглобите и почистите сифона на душ кабината. Важно е да запомните последователността на разглобяването на елементите, за да сглобите след това правилно, когато приключите с почистването.

Поставете под сифона леген, в който да съберете мръсната вода. Развинтете гайката, след това махнете колбата и изчакайте да се оттече цялото количество мръсна вода.

Измийте добре частите на сифона под струята вода от крана на мивката. След това сглобете в обратния ред и пробвайте дали оттичането е без проблеми.

Ако се съмнявате, че ще се справите с отпушването и почистването на сифона, по-добре е да не рискувате. Има и случаи, при които оттичането се затруднява поради проблеми във външната канализация, които могат да се установят само от професионалисти.

Извикайте специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД, които ще извършат необходимите дейности за възстановяване на доброто оттичане на водата от душ кабината.