Отпушване на линеен сифон в баня

В банята често се инсталират линейни сифони. Те се предпочитат пред другите два вида – рогов и прав сифон, поради две основни предимства.

  • Те представляват естествена преграда към сухата част на банята, когато се монтират под пространството за душа или душ кабината.
  • С линеен сифон наклонът на банята може да бъде само на една страна или на две страни. Това дава по-голяма свобода за избор на размер на плочки за пода.

Линейният сифон отвежда бързо водата и осигурява и защита от неприятни миризми от канала.

Долната част на сифона го свързва с канализацията, с тръба със стандартен размер и с диаметър 50 мм. Самото дъно на сифона е кръгло, за да дава възможност за бързо оттичане и да не се задържат отпадъци. То е неподвижно и свързващата тръба е перпендикулярна на тялото на сифона. Отгоре сифонът има метална капачка с гумено уплътнение, за да се образува воден разтвор против неприятни миризми от канала, и декоративна решетка.

Най-разпространените размери за линейни сифони са 40 и 60 см, тъй като така можете да купите такъв вид сифон на разумна цена и да се възползвате от предимствата му за оттичане и недопускане на неприятни миризми.

Отпушване на линеен сифон в баня

Когато се запуши линейният сифон

Тъй като е разположен на ниско ниво и при къпане с водата в него попадат косми, остатъци от сапун и шампоан, линейният сифон може да се запуши по някое време. Колкото по-интензивно се използва банята, включително и за миене на домашни любимци, толкова по-бързо може да се стигне до запушването му. Ако по невнимание изпуснете едър отпадък – например част от опаковка, това ускорява запушването.

Не бързайте да изсипвате препарат за отпушване на канали в сифона. Тези препарати имат агресивно действие и могат да причинят повреди в сифона и канала. Освен това при боравенето с тях има риск и за използващия ги, ако не е с предпазни ръкавици и не пази лицето си.

Потърсете нашата фирма за отпушване на канализация за почистване и премахване на запушването на вашия линеен сифон с професионални уреди. Нашият екип е с опит в отпушването на различните видове сифони, включително и линейни. Ние не използваме химикали, прилагаме механично отпушване.

Отпушване на линеен сифон от екипа ни

За да почистим от отпадъците, които може да са се задържали в дъното на сифона, махваме решетката и проверяваме за замърсявания. След това започваме да почистваме и тръбата, с която е свързан сифонът. Специалистите от екипа ни първо изваждат големите частици от отпадъци от сифона. Използваме подходящи професионални уреди за отпушване на сифони, за да ги премахнем. След това разбиваме наслояването от косми, остатъци от сапун и шампоан, за да освободим пътя за оттичане на водата.

След като сме почистили дъното на сифона и сме премахнали наслояванията в тръбата, промиваме със силна струя вода, подавана под налягане. Така се отмиват всички малки остатъци от запушването.

Почиствайте периодично решетката и дъното на сифона

При миене и къпане неизбежно се отделят косми и други отпадъци. Затова е препоръчително често да премахвате замърсяванията от решетката и от дъното.

Можете да проверявате и проходимостта на тръбата, свързана със сифона, като използвате тел или кука. Ако има заседнали отпадъци, изваждайте ги. Периодично пускайте гореща вода, след като сте изсипали в сифона сол или сода.

При запушен линеен сифон в банята най-често задачата за премахване на замърсяванията, пречещи на протичането на отпадните води е за специалисти. Потърсете помощ от екипа на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за отпушването му. Ние сме на ваше разположение.