Отпушване на сифона на душ кабина

Душ кабината е удобство, но с времето в канала се натрупват косми, сапун и шампоан, които могат да причинят запушване. Тогава можете да опитате няколко изпитани във времето рецепти, но те ще помогнат само при леко запушване на сифона.

 

Отпушване на сифона на душ кабина

 

Отпушване с комбинация от сода бикарбонат, сол и оцет

Първо напълнете чаена чаша със сода и изсипете содата в сифона. След това напълнете същата чаша със сол и отново изсипете в сифона. Третата чаша, която ще изсипете върху содата и солта, трябва да е чаша винен оцет. След това изчакайте около 10 минути, за да протече реакция между продуктите, която да разбие натрупването, причинило запушването. Последната стъпка е изливане на гореща вода, за да отмиете отпадъците.

Отпушване с комбинация от сода и оцет

За този начин пропорциите са 3/4 чаена чаша сода, а след това 1/2 чаша винен оцет, които да изсипете в сифона. След това трябва да изчакате около 30 минути. И тук последната стъпка е изсипване на гореща вода, за да отмиете отпадъците.

Отпушване на сифона с кока кола

Тази напитка е позната като агресивна. Можете да пробвате отпушване на сифона на душ кабината с нея. Трябва да изсипете в него литър кока кола. Най-добре е да направите това вечерта и да оставите да действа цяла нощ. Сутринта изсипете гореща вода, за да отмиете.

Отпушване с веро или течен сапун

Верото и течният сапун са препарати, които имат хлъзгава текстура. Затова те действат върху натрупаните блокажи и ги разбиват. Трябва да разтворите един литър веро или течен сапун в 3 литра гореща вода. И при този начин ви съветваме да изсипете сместа вечерта и да я оставите да действа цяла нощ, а на сутринта да отмиете с гореща вода.

Отпушване с аспирин и оцет

Аспиринът и оцетът се намират във всеки дом. Пригответе смес за отпушване, като пуснете две таблетки аспирин във сифона, а след това лъжица оцет. Затворете отгоре сифона и изчакайте 2-3 минути, след което пуснете гореща вода в сифона.

Отпушване с телена закачалка

 

запушен сифон на душ кабина

 

Звучи странно, но това е много лесен начин да „уловите“ натрупаните отпадъци. Оформете от края на закачалката кукичка и я пъхнете в сифона. Издърпайте навън уловените отпадъци. Когато прецените, че сте извадили достатъчно, пуснете крана на горещата вода, за да промиете.

Отпушване с прахосмукачка за мокро почистване

Използвайте прахосмукачката за мокро почистване, като настроите на режим течности. Покрийте сифона с маркуча, като се стремите да постигнете възможно най-добро уплътняване. След това я включете да работи на най-силната степен. При леко запушване можете да постигнете резултат. Не забравяйте след изсмукването на отпадъците да пуснете гореща вода за отмиване.

Отпушване със сода каустик

Това е вещество, което може да причини изгаряне на кожата, и затова трябва да си сложите ръкавици, преди да подготвите препарата. Необходими са 3 чаши сода каустик и 3 литра студена вода. Разбъркайте добре, изсипете в сифона и изчакайте около 30 минути, а след това пуснете горещата вода, за да отмиете.

Горепосочените начини са ефективни при леки запушвания и те са част от грижата за сифона, която е необходима, за да не се стига до по-тежки запушвания.

При сериозни запушвания на сифона на душ кабината най-добре е да се обърнете към специалисти по отпушване на сифони с професионално оборудване – КАНАЛИ-ТИНО.