От сифона избива вода – помощ от водопроводчик

Когато от сифона ви започне да избива вода, това е признак, че някъде в канализацията ви има задръстване и водата не може да се оттича. Първата ви реакция може да бъде да опитате да отпушите сами. Ръчната помпа е първият инструмент, който се използва в такъв случай. Но достатъчно мощно ли е налягането, което се създава с нея? Определено не, особено когато запушването явно е солидно и водата избива от сифона.

1. От сифона избива вода

Още един проблем, поради който усилията ви ще бъдат неуспешни, е степента на самото задръстване, както и къде точно е то. Запушването може да е голямо, а може и да не е в близост до сифона или дори в съседен апартамент, офис и т.н. Необходима ви е помощ от професионален водопроводчик.

 

Професионалните машини за отпушване са много по-ефективни

За разлика от обикновените ръчни спирали за отпушване и почистване на канали, професионалните машини се използват под високо налягане. Така дори при много сериозно задръстване спиралите на машините успяват да разбият задръстващия слой, за да се възстанови проточната способност на канала.

Освен това за различните отвори и различните степени на задръстване се използват различни приставки, според самия отвор и според сериозността на задръстването.

 

Един пример от практиката на КАНАЛИ-ТИНО за справяне със задръстване в канализацията и преливащ от вода сифон

Ето една от последните сериозни ситуации със запушен сифон в практиката ни. Обадиха ни се от „Люлин“ 9 – проблемът беше избиване на вода от сифона на магазин за рибарски принадлежности в партера на жилищен блок. Това беше един от четири магазина, свързани с обща канализация. Въпросният магазин беше най-близкият до външната шахта.

отпушване на канал

Клиентите ни казаха, че когато пуснат вода в някой от другите три магазина, водата започва да избива в магазина за рибарски принадлежности – през сифона на санитарния възел.

За нас беше ясно, че е налице запушване и се изискваше използване на машина с високо налягане. Трябваше да демонтираме гофретата на тоалетната и да започнем отпушване с нашата машина със спирали. Справихме се бързо – успешно отпушихме канала и проблемът беше отстранен. Клиентите бяха доволни, че при отпушването се получи минимално замърсяване.

Оказа се, че запушването е причинено от мокри кърпички, пуснати в канализацията. Ето как дори с материали, за които мислим, че ще преминат през канализацията, без да се задържат там, може да се причини много сериозен проблем не само за дадения апартамент, магазин, офис, но и за съседните.

запушен сифон

КАНАЛИ-ТИНО ви съветва да не допускате задръстване на канализацията с хигиенни материали. Както се вижда от примера, а той не е единствен в нашата практика, дори леките на пръв поглед материали могат да задръстят канала.

А когато от сифона ви започне да избива вода, не губете време и усилия. Обадете ни се, за да отпушим канала ви; освен бързината на справяне със запушването предимството на използването на професионална машина е и малката степен на замърсяване, в сравнение с разливането и ваденето на отпадъци от канала, ако започнете да отпушвате сами.