Как да предотвратите и отпушите запушена тоалетна в заведение – съвети и техники

Запушена тоалетна в заведение е един от най-неприятните инциденти, които могат да възникнат по време на обяд или вечеря. Не само че причинява неудобство на клиентите, но може да повлияе и на репутацията на заведението. Затова е важно да знаем как да предотвратим и бързо отпушим запушена тоалетна, особено ако сте собственик или работник в заведение.

В търсене на решение за този проблем, фирмата КАНАЛИ-ТИНО, която обслужва много заведения, използва изключително ефективна техника за бързо и лесно отпушване на тоалетна чиния, използвайки пистолет с въздух.

 

отпушване на запушена тоалетна в заведение

 

Как да предотвратите запушването на тоалетна

За да предотвратите запушването на тоалетната, е важно да информирате посетителите за правилния начин на използване на тоалетната. Поставете съобщения и инструкции на видно място, където посетителите лесно могат да ги забележат. В тези съобщения посочете следните насоки:

  • Не хвърляйте хартиени кърпи, хигиенни превръзки, санитарни материали или други неразградими предмети в тоалетната чиния.
  • Използвайте само подходящи количество тоалетна хартия и хигиенни продукти, за да избегнете претоварване на системата.
  • Ако забележите неизправност или проблем с тоалетната, моля, уведомете персонала на заведението незабавно.

Обучете персонала си да информира и напомня на клиентите за правилното поведение в тоалетната. Персоналът може да осигури следните насоки:

  • Помолете посетителите да използват малко количество тоалетна хартия и да я хвърлят в тоалетната чиния постепенно.
  • Подсигурете редовна проверка и почистване на тоалетната, за да се предотврати натрупването на материали, които могат да запушат канализационната система.

Редовна поддръжка и проверка

Редовното почистване на канализационната система е от съществено значение за поддържането на нейната функционалност и предотвратяването на запушването на тоалетната. Включете следните действия в програмата за поддръжка:

  • Редовно почистване на сифоните, тръбите и канализационните шахти, за да се премахнат натрупванията, които могат да доведат до запушване;
  • Използване на специализирани почистващи препарати и разтворители, които могат да разтворят мазнините и други материали, които се натрупват в канализационната система;
  • Използване на професионални услуги за премахване на запушвания.

В случай на сериозни проблеми или запушвания, които не могат да бъдат отстранени с обичайните методи, е препоръчително да се обърнете към професионални услуги за отпушване на канали. Квалифицираните специалисти от КАНАЛИ ТИНО ЕООД разполагат със специализирана екипировка и знания, за да решат проблема бързо и ефективно.

В това видео сме заснели целия процес при отпушване на тоалетна чиния в едно заведение на наши редовни клиенти, използвайки пустолет с въздух под налягане:

Отпушване на запушена тоалетна с пистолет с въздух

Пистолетът с въздух е една от ефективните техники за отпушване на запушена тоалетна. Той използва силен поток от сгъстен въздух, който се насочва към блокажа  в тоалетната тръба, за да я премести или премахне. Пистолетът с въздух е особено полезен, когато запушването е предизвикано от натрупване на материали, като хартия или хигиенни отпадъци.

Пистолетът с въздух се свързва към компресор , които разполага с датчик за следене на налягането. След като екипът ни се увери, че налягането е подходящо за отпушването на тоалетната, поставяме накрайника на пистолета в отвора на тоалетната. Важно е да се създаде добро уплътнение и да няма пропуски на въздух, затова се натиска здраво.

При натискане на бутона на пистолета се изстрелва силен поток от въздух в тоалетната тръба. Осигурява се равномерно и стабилно налягане, без да се натиска прекалено силно или да се предизвиква прекомерно изразходване на въздух.

При правилно използване, пистолетът с въздух може да отпуши запушена тоалетна, като избута и отстрани материалите, които предизвикват запушването.

Със спазването на предупредителни мерки и редовната поддръжка от фирма за отрушване на канали КАНАЛИ ТИНО ЕООД, вие можете да предотвратите повторното запушване на тоалетната в заведението. Това не само ще улесни работата на персонала, но и ще предостави комфорт и удовлетворение на посетителите.

Запомнете, че поддръжката и предотвратяването на запушването на тоалетната са от съществено значение за доброто функциониране на заведението и за задоволството на клиентите.