Как се отпушва тоалетна

Запушването на тоалетната е много неприятен проблем, независимо дали се случва в дома или в офиса. При запущване на тоалетната изпробвайте първо старите и изпитани методи за отпушване на канали, с които да си помогнете сами, но когато се убедите, че това няма да помогне, ползвайте услугите на фирма.

 

запушена тоалетна

 

Можете ли да се справите със запушването сами?

Добре известни са два метода, до които мнозина прибягват, когато тоалетната започне да се запушва.

  • Изсипване на вряла вода

Врялата вода ще помогне, ако запушването е малко, с лесно разтворими боклуци: по-голямо парче сапун, мазнини, хранителни продукти, изхвърлени в тоалетната чиния. Ако водата започне да се оттича, макар и бавно, това означава, че ще успеете. Изсипете още вряла вода, ако е необходимо. Но ако няма никакво оттичане, по-добре услугите на професионалисти по канализацията.

  • Използване на препарат или комбинация от сода бикарбонат и оцет

В магазините се предлагат препарати за отпушване на канали, които можете да използвате и за задръстената тоалетна. Друг „домашен“ препарат е комбинацията от оцет и сода, в равни пропорции. Първо се изсипва оцетът, а след това содата. Образуват се мехури и пари, затова след изсипването им затворете веднага капака на тоалетната. След около половин час изсипете вряла вода, за да отмиете окончателно остатъците. Но и в този случай при сериозно запушване няма да имате успех. Обърнете се към фирма за отпушване на тоалетни с професионално оборудване.

 

 

Рисковете от опитите за отпушване по метода „Направи сам“

Колкото и малко да е запушването, то може да се окаже упорито и изсипването на вряла вода и препарати само ще влошат положението. Тоалетната чиния ще започне да прелива и миризмата и замърсяването ще се увеличат.

 

Всеки малък отпадък, изхвърлен в тоалетната, може да причини запушване

Колкото и малък да ви се струва даден отпадък, от храна или от санитарни материали, той може да доведе до запушване. Случайно изтърван ароматизатор, сапун, картон от руло тоалетна хартия, отпадъци от храна, особено мазнини, са предпоставки за запушване.

 

Самата канализационна система може да е с проблеми

Понякога самата канализационна система може да има проблеми, поради които се стига и до запушване на тоалетната. Но вие не можете да установите дали причината е в канализацията. Това може да се постигне само с видео диагностика от специалисти по отпушване на канали.

 

Ако не се пуска достатъчно вода след използване на тоалетната, лесно се натрупват отлагания

Ако след използване на тоалетната не се пуска достатъчно вода, в отходната тръба лесно започват да се натрупват отлагания. Така, по-бързо или по-бавно, се стига до запушване.

 

Предимствата на машинното отпушване от професионалисти

Както вече обяснихме, причините за запушването на тоалетната могат да бъдат различни. Успешното отпушване зависи от установяването на точната причина и в кой участък е самото запушване. Това се извършва от специалисти от КАНАЛИ-ТИНО с видео диагностика със специални камери.

След това се използва специална машина с пружини, които се справят със запушвания до 10 метра. Чрез вибрации и въртене на пружините, както и усукване в тях, запушващите отпадъци се отделят и каналът се освобождава.

 

видео диагностика при запушен канал

 

И не забравяйте – след отстраняване на запушването е важно да не допускате ново запушване

Тоалетната вече е отпушена. Но не забравяйте, че трябва да се грижите да не допуснете ново запушване. Всяко малко парче санитарен материал, храна и т.н. може да причини това.