Къде се запушва тоалетната чиния

Тоалетната се използва многократно всеки ден. Редовното пускане на достатъчно вода след всяко ползване е задължително, за да не се стигне до проблем и да търсите специалист по отпушване на тоалетни. Ако все пак установите, че водата се задържа в тоалетната чиния, потърсете фирма за отпушване без да отлагате.

запушване на тоалетна

За да разберете защо се запушва тоалетната и да избягвате създаване на условия за запушвания, важно е да знаете какво е устройството на тоалетната чиния и как могат да се получат запушвания в нея или в тръбата след нея.

Защо в тоалетната чиния винаги има известно количество вода

След като пуснете водата след използване на тоалетната, в тясната долна част винаги се задържа известно количество вода. То служи за недопускане на миризмата от канализацията в помещението. При сифоните се използва същият начин за изолиране на неприятната миризма от канала, като водата се задържа в S-образния елемент под мивката.

В коя част от тоалетната чиния лесно може да възникне запушване

Има две места, в които лесно могат да се задържат отпадъци или предмети, изпуснати по невнимание.

Едното е S-образната извивка на изходната част от тоалетната чиния. В края си тази извивка се стеснява и отпадъци или предмети, попаднали в нея, лесно засядат и формират запушване. Ако в дома ви водата се задържа в тоалетната чиния и се съмнявате за запушване, можете да проверите дали в тази извивка няма попаднало нещо, което пречи на оттичането, и да се опитате да го извадите. Но за предпочитане е да извикате специалист по отпушване на канализация в София.

Другият участък, особено уязвим за запушвания, е след тоалетната чиния, в тръбата, която я свързва с вертикалния щранг. Тук също може да се задържи отпадък или предмет, попаднал в чинията и придвижил се с отпадната вода до този участък.

отпушване на тоалетна чиния

Избягвайте пускане на каквито и да е отпадъци в тоалетната чиния

Колкото и голям да ви се струва отворът на тоалетната чиния, трябва да помните, че по-нататък при движението на отпадните води те преминават през по-тесни участъци и лесно може да се получи засядане на отпадъци и запушване.

По-бързо е да изхвърлите отпадъци от ядене в тоалетната чиния, но сигурни ли сте, че така няма да предизвикате запушване? Не рискувайте, изхвърлете яденето с боклука в найлонова торбичка или кофичка.

Внимавайте за закрепването на кошничката на дезодоранта. Ако не е закрепена добре, тя лесно ще падне и също може да предизвика запушване.

Това важи и за рулата тоалетна хартия. Ако цяло руло или част от него попадне във водата, ще се раздуе и колкото и да сте сигурни, че не може да предизвика запушване, може да се окаже, че грешите.

Ако имате малки деца, които обичат навсякъде да ходят с любими играчки, предупредете ги да не влизат с играчки в тоалетната. Децата лесно могат да изпуснат предмет в тоалетната чиния, а той може да заседне или в S-образната извивка, или в тръбата към вертикалния щранг.

Но за съжаление понякога се стига до запушване. Ако се получи такава ситуация и водата от тоалетната чиния не се оттича, не отлагайте, обърнете се към професионалистите. Свържете се с нас – разчитайте на специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за отпушване на тоалетна в София град и София област.