Отпушване на тоалетни в търговски центрове и административни сгради

В търговските центрове и административните сгради ежедневно влизат и пребивават много хора. Неизбежно е честото използване на тоалетните, а това поражда риск от запушвания. Не всички спазват правилата да не се изхвърлят хигиенни материали и отпадъци в тоалетната чиния. Изхвърлянето на мокри кърпички, отпадъци от различни видове и други неща лесно води до натрупвания на тези отпадъчни материали, непосредствено след тоалетните чинии или по-нататък в тръбите. За отпушване на тоалетни в административна сграда или в търговски център професионални ВИК услуги предлага КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.

Служителите, отговарящи за почистването на тоалетните, трябва да проверяват и оттичането, за да може да се установи началото на запушване и да се вземат бързи мерки – обръщане към фирма за отпушване на канали. Потърсете ни още щом забележите, че водата в дадена тоалетна започне да се оттича трудно. Тогава ще е по-лесно да почистим и отпушим канала на такава тоалетна.

 

Отпушване на тоалетни в търговски центрове

 

Проверка на проходимостта в и след тоалетната чиния

Първо нашите специалисти проверяват дали няма засядане на предмет или отпадъци в самата тоалетна чиния. Ако е изхвърлен по-едър боклук или е изпуснат някакъв предмет, той може да заседне още там. Извличаме отпадъците с професионални спирали, за да освободим канала. Спиралите, които са за професионални цели, са снабдени с различни накрайници. Можем да подберем подходящия накрайник, за да захванем отпадъка или предмета и да можем да го извадим.

Ако отпадъците са заседнали след тоалетната чиния, в меката връзка, тя се демонтира, за да се извадят заседналите предмети и отпадъци. След това се промива и се монтира отново.

Ако отпадъците не могат да се извадят със спирали

Ако отпадъците са заседнали така, че извличането им със спирали не може да се осъществи, използваме оборудване с вакуум, за да ги изтеглим.

Промиване на канала

След отпушване на тоалетна каналът трябва да се промие добре, за да се премахнат всякакви замърсявания. Това намалява до минимум риска от скорошно ново запушване.

Табели, предупреждаващи служители и посетители да не изхвърлят в тоалетната неподходящи отпадъци

Ако в дадената сграда – административна или търговски център, няма табели, предупреждаващи служителите или посетителите да не изхвърлят рискови отпадъци в тоалетната, трябва да се поставят такива табели.

Те ще напомнят на всички, които използват тоалетните в сградата, че трябва да внимават къде изхвърлят хигиенни материали и отпадъци.

За да е удобно изхвърлянето на отпадъци извън тоалетната чиния, трябва във всяка клетка с тоалетна да има кошче за отпадъци.

Освен това отпадъците от кошчетата трябва да се изхвърлят редовно, за да има възможност да се поемат нови отпадъци. При препълнени кошчета за отпадъци е по-вероятно посетителите да се изкушават да изхвърлят отпадъците си в самата тоалетна чиния.

При запушени тоалетни в административна сграда или в търговски център КАНАЛИ-ТИНО ЕООД ще извърши отпушване и промиване. Не отлагайте, веднага щом дежурните служители, почистващи тоалетните, забележат, че има запушена тоалетна, ни се обадете.

Освен отпушване на запушена тоалетна можем да направим оглед и на другите тоалетни. Ако установим, че в някоя клетка има начало на запушване, ще почистим канала, за да не се стигне до пълно запушване.