Професионално отпушване на канал в тоалетна

За съжаление може да се случи тоалетната ви да се запуши. Пускате вода, но тя не се оттича в канала. Тоалетната не може да се използва и положението е ужасно.

отпушване на канал в тоалетна

Отпушване при по-леки случаи

Как се отпушва тоалетна при по-леки случаи, когато все пак до половин час водата се оттича? Можете да пробвате с препарат за отпушване или да си приготвите сами такъв – със сода и оцет, или сода и гореща вода. Горещата вода ще помогне, ако в чинията е попаднал калъп сапун – тя ще го разтвори. Важното е да оставите да действа известно време, а след това да пуснете гореща вода, за да промиете.

Ако използвате ръчна помпа, важно е в тоалетната чиния да има достатъчно вода. С резки движения създайте вакуум, така че да се разместят запушващите частици.

Ако запушването не се повлиява от опита за отстраняване на проблема с препарат

Не бързайте да насипвате или наливате препарати за отпушване. Проблемът вероятно е сериозно запушване и с него могат да се справят професионалисти с опит и специално оборудване.

Самото натрупване на отпадъци може да е близо до тоалетната чиния, а може и да е в общата тръба. Това може да се установи само от специалисти по професионално отпушване на тоалетни.

Не губете време, обадете им се.

Първият етап от проверка за мястото на задръстване е махването на меката връзка към канала

Специалистите проверяват първо участъка близо до тръбата, тоест меката връзка. Първата стъпка е да се махне меката връзка, която свързва тоалетната чиния с общия канал за отходни води. Възможно е задръстването да е там. Тогава специалистите от КАНАЛИ ТИНО ще използват машина, за да предприеме отстраняване на запушващите отпадъци.

За съжаление много хора все още изхвърлят в тоалетната чиния хигиенни материали: мокри кърпички, превръзки и други, а те много бързо причиняват запушване.

Ако запушването е някъде в общата тръба

Понякога и след почистването на този участък проблемът продължава да съществува. А може да се окаже, че проблем в меката връзка няма, няма натрупани отпадъци.

Тогава е ясно, че запушване има и някъде в общата тръба. За установяване на точното място се използва видеодиагностика – спуска се камера в тръбата, за да се огледа и да се стигне до проблемния участък. С камера се получава точна информация за това, къде точно е участъкът, с който трябва да се работи.

Понякога освен с хигиенни материали и мазнини, привличащи нови отпадъци, в отходната тръба попадат и строителни отпадъци. Важно е да се знае естеството на запушващите материали, а това могат да установят професионалистите с видеокамера.

Ако участък от тръбата е запушен сериозно или деформиран, може да се смени този участък

При сериозно запушване или деформиране на тръбата за отходни води единственият начин е да се подмени проблемната секция от тръбата с нова. Това се прави след изрязване на участъка, който възпрепятства протичането на отходните води, и поставянето на нова секция.

свържете се с насАко имате проблеми със запушен канал на тоалетна, не губете време и се свържете със специалистите на КАНАЛИ ТИНО, за да отстраним бързо и безпроблемно възникналия проблем.