Канали

При запушване на каналите машинното отпушване е най-добрият начин. С оборудването на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД ще се справим с всякаква степен на запушване.

24-7-icon Всичко, от което се нуждаете е да позвъните на тел: 0878 773 / 590 или да се свържете с нас като изпратите запитване.

Почистване и ремонт на канали

Видове канали

Каналите в канализационната система са главни и второстепенни. Ние предлагаме отпушване и почистване и на двата вида канали, с тръби с диаметър от 40 до 1500 мм.

В кои части от канализационната система най-често стават запушвания

За запушвания и натрупвания на трудно разтворими или неразтворими отпадъци най-подходящи са местата с чупки, преходи, завои, по-стари тръби. Освен това за запушването имат значение и дебелината и наклонът на каналите.

Частици и препарати, най-често причиняващи запушване на каналите в банята

Банята е най-уязвима по отношение на запушвания, защото в мивката или сифона, а оттам и в каналите могат да попаднат косми, влакна от дрехи и други. Дори перилните препарати и козметиката за баня могат да допринесат за запушване.

Използване на оборудване с вода под високо налягане

Специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД използват оборудване с вода под високо налягане за отпушване на канали.

Почистване и ремонт на каналите след отпушването

След отпушването е необходимо почистване на каналите, за да се отстранят всички частици и налепи в тях и да не започне ново натрупване и запушване.

След извършване на видео диагностика можем да установим дали е необходим и ремонт на отпушения канал. Ще извършим ремонта непосредствено след отпушването и установяването на необходимостта от ремонтиране, или по-късно, в удобно за вас време.

Видеодиагностика за установяване на причината за запушването и състоянието на каналите

За да установим причината за запушването на даден канал и в какво състояние е той, използваме видео оборудване. Това е съвременна система, включваща ТВ камера. С видеодиагностиката установяваме с точност запушването и причините за него. Това пести време, както и излишна работа и разходи и на нас, и на клиентите ни. След извършване на видеодиагностика можем да ви дадем пълна гаранция за отпушването и за последващото почистване и ремонтиране, ако се налагат такива операции.

Видове камери, които използваме във видеодиагностиката

Специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД използват два вида камери: с жило – за канали с по-малък диаметър, и роботи – за канали с по-голям диаметър.

  • Камера с жило

Камерата има дължина на жилото 50 метра. Тя е гъвкава и дава възможност за проникване и диагностика на тръби с диаметър от 40 до 250 мм.

отпушване на канали с камера с жило

Освен степента на проходимост на канала, диагностиката с камера с жило установява какво е състоянието на разклоненията на канала и връзките. Установяваме и какъв вид отпадъци са причинили задръстването: мазнини, пръст, корени и др.

  • Камера робот

Тази камера е с дистанционно управление. Тя е снабдена с брояч на метрите, а за по-точно диагностициране има възможност за фокусиране. Тази камера е подходяща за диагностика на канали с диаметър на тръбите от 250 до 1500 мм. Дължината на канала, която може да се диагностицира с нея, може да бъде до 150 м.

почистване ан канали с камера робот

И с камерата робот се установява проходимостта на канала, разклоненията и връзките му, както и отпадъците, натрупани до причиняване на задръстване: мазнини, корени, косми, пръст и др.

Можем да ви предоставим запис на видеодиагностиката на CD или на флашка.

24-7-icon За повече информация – свържете се с нас на тел: 0878 773 / 590 или изпратете запитване.