Откриване на теч без къртене

При възникнал теч вече не се налага да се кърти, което би довело до необходимост от големи ремонти. Вече можете да разчитате на видеодиагностика с термовизионна камера. Тя спестява къртенето напосоки, за да се открие къде е проблемът. Ако искате да направите преглед на канализацията си, за да се установи къде са започнали да се образуват проблемни места, с термовизионна камера можете да получите такава информация, за да може малките проблеми да бъдат отстранени, преди да са започнали течове.

камера за откриване на влага

Откриване на течове

При течове много често възникват спорове. Някои собственици се опитват да спират щранговете поред, за да видят при спирането на кой от тях проблемът ще намалее или течът ще спре. Но това отнема време.

Друг начин за локализиране, който обикновено се използва, е оцветител за латекс: в каналите на различните апартаменти се изсипва оцветител с различни цветове, за да стане ясно от къде точно е течът. Но и това е метод, който отнема време, а може да се окаже, че и той не помага за изясняване.

Течовете могат да се образуват при спукване на тръба, от водопроводен кран, от канализацията. С къртене напосоки и опитване да се установи от къде точно е течът се губи време, това унищожава и стени, настилки и т.н.

Не чакайте до избиване на теч, потърсете специалисти по термовизионна диагностика

Ако по стените ви се забелязва влага и имате съмнение, че е започнало да се оформя проблемно място и скоро ще се стигне до теч, трябва да вземете веднага мерки. Обърнете се към специалисти, които да извършат диагностика с термовизионна камера, за да открият източника на теч.

откриване на теч

Професионални камери за термодиагностика

Професионалните инфрачервени камери дават възможност за диагностициране на проблемни участъци в домове, офиси и на други места. Сканирането с тях осигурява точна информация за това, в кои места са започнали да се зараждат проблеми.

Камерите за термографско диагностициране извършват сканиране в дълбочина чрез инфрачервени лъчи. Така се установява къде е натрупана влага и следователно е започнало зараждане на проблем, с което трябва да се справите възможно най-скоро.

Принцип на работа на термодиагностичните камери

Сканирането с инфарчервени лъчи отчита къде температурата е по-висока – в участъци с висока температура излъчването е по-силно. Когато бъде установен участък с температура, различна от температурата на другите участъци, това е проблемното място.

С термовизионна диагностика се избягва излишно къртене

Ако имате съмнения за начало на теч и започнете да къртите, проблемният участък може да се окаже не близо до мястото, в което е започнало образуването на влага. Така може да се наложи къртене на голям участък, докато се стигне до огнището на проблема. А с термовизионна камера ще бъде установено точното място, в което има проблем, и ще се наложи да се кърти само там.

Няма ограничения за сканиране при използването на термовизионни камери

Можете да поръчате диагностика на всякакво помещение и участък, независимо къде се намират те и какви са. Принципът на работа на камерите за термографско диагностициране е универсален.