Изпомпване на вода и почистване сифона на мазе

При наводняване на мазе трябва да се действа бързо. Водата може да причини щети, да се получи голямо наводнение. Затова се налага тя да бъде отстранена чрез изпомпване и отводняване на помещението. След това трябва да се почисти каналът на мазето, за да не се получи отново наводняване, ако има запушване.

 

Изпомпване и почистване на мазето на сградата

 

Изпомпване на водата

Не се хващайте за кофите, за да изгребвате водата. Това ще отнеме много време. А при запушено мазе и наводнен под всяка минута е критична.

За изпомпването е необходимо специализирано оборудване. С такова разполага КАНАЛИ-ТИНО ЕООД – софийска фирма, решаваща всякакви проблеми с канализацията.

Ако водата не е в голямо количество, нашите специалисти ще могат да достигнат до сифона, за да махнат капака и да се оттече водата. Но ако в сифона има натрупани отпадъци, не може да се получи оттичане. Тогава първо ще изпомпим водата, а след това ще почистим сифона и канала. За изпомпването разполагаме с мощна помпа, с която бързо ще отстраним водата. Към нея добавяме щрангове, с които можем да постигнем по-ефективно отстраняване на водата.

След като бъде изпомпена водата, ще можем по-лесно да установим какво е положението, има ли запушване, голямо ли е то  и как да подходим по-нататък.

Проверка на сифона и канала и почистването им

След като се изпомпи водата и се открие подът, ще можем да проверим по-подробно сифона и канала. Първо ще почистим сифона, а след това ще проверим дали по-нататък в канала няма запушвания, които пречат на оттичането. За проверка и извличане на отпадъци от канала използваме професионални спирали. Към тях има накрайници, с които се постига разбиване на натрупвания от различно естество.

Почистването на сифона и на канала също е работа за професионалисти. Нашите специалисти познават конструкцията на сифоните и могат лесно да ги почистват. Освен това само с професионална спирала с достатъчна дължина може да се достигне навътре в канала, за да се провери дали има запушване, къде е то и да се разбие наслояването, за да се освободи пътят за оттичането на отпадните води.

Промиване на сифона и канала за пълно почистване

След като почистим и отпушим сифона и канала, все пак остават малки частици от замърсявания. За пълно почистване е необходимо промиване. Извършваме го с мощна стуря вода, която отнася всички, дори много мънички частици от замърсявания.

Ако запушването е в мивка в мазето

При запушване в мивка, намираща се в мазето, слет отпушването и почистването на сифона на мивката и канала след него промиването се извършва, като пускаме водата в силна струя, за да отмие всички замърсявания.

Отпушването се извършва по-лесно, ако ни предоставите план на канализацията

Когато нашите специалисти разполагат с план на канализацията в сградата и продължението й до уличната канализация, е по-лесно да се прецени как да се действа, къде преминават каналите от мазето до уличната канализация. Така можем да проверим по-лесно участъците за запушване, защото ще знаем къде преминават тръбите.

За изпомпване на вода от наводнено мазе и отстраняване на замърсяванията, причинили запушване, следствие от което е наводнението, обадете се на нашата фирма за отпушване на канали – КАНАЛИ-ТИНО ЕООД. Не отлагайте, за да не се стигне до големи щети и увеличаване на запушването.