Отводняване на пълна асансьорна шахта

Когато в резултат на неизправност на канализацията, или причини като подпочвени води, обилно топене на снеговете през пролетта, или разлив на вода в района се получи наводняване, то засяга мазетата, приземните етажи, както и асансьорни шахти. За откриване на теч и влага не разчитайте докато се проявят ясно изразени петна. Проблемите често възникват и се развиват скрито, докато изведнъж се задълбочат.

Отводняване на асансьорна шахта

Асансьорите са много важни за живеещите във високи блокове. Те се използват за по-бързо придвижване и за пренасяне на товари – личен багаж, покупки и т.н. При наводняване всички тези улеснения вече не са достъпни. Налага се бързо отводняване на шахтата и отстраняване на неизправностите, получени вследствие на намокрянето. Затова трябва да се обърнете към специализирана фирма веднага щом бъде установен проблемът.

Обърнете се към специалисти още при първите съмнения за течове

При съмнения за течове, които могат да доведат до наводняване на разположените ниско в сградата обекти, включително асансьорната шахта, веднага позвънете на фирма за диагностика на канали, за да се предотврати масивен проблем с асансьорната ви шахта.

Всяко влажно петно или образуван мухъл могат да бъдат сигнали за започващ теч, който скоро може да се превърне в сериозен проблем или бедствие.

Водопроводните системи в страната ни не са в много добро състояние

Поради стари сектори с условия за създаване на течове в нашите водопроводни системи често има риск от възникване на течове. Проблемните участъци всеки момент могат да поддадат и течът да наводни и асансьорната ви шахта. Ако това е вода от канала за чиста вода, проблемът е голям, но може да бъде още по-голям при протичане от мръсния канал.

Проверявайте често състоянието на помещения като мазета и приземни стаи, и ако забележите съмнително петно от влага, поискайте диагностика от фирма за откриване и отстраняване на течове.

Подземните води също могат да доведат до наводняване. Когато в района на блока ви има такива води, често, дори и редовно, подземните помещения – обикновено мазите, се пълнят с вода.

фирма за отводняване

Ако се получи наводняване на асансьорната ви шахта

Особено ако наводняването е с голямо количество вода, съществува риск от подкопаване на основите на блока. За намаляването му трябва възможно най-бързо да се изпомпи водата. Мощни помпи, специално предназначени за изпомпване на големи количества вода, имат професионалните фирми за справяне с течове. Тези помпи са електрически и моторни. Важно е да отбележим, че с такова мощно оборудване може да се работи дори в труднодостъпни пространства, като това на асансьорната шахта. Помпите са за високо и за ниско налягане, за да се действа бързо според обстановката и степента на отводняването.

С КАНАЛИ-ТИНО отводняването на асансьорната ви шахта ще бъде извършено възможно най-бързо и с професионализъм.

Нашите помпи са различни по размер, както и по дебит. Така бързо можем да изберем подходящото оборудване. При събрано особено голямо количество вода в шахтата на асансьора използваме най-мощната си помпа, която транспортираме с микробус.