Премахване на запушвания на дъждовната канализация

Запушване на канализация е винаги неприятен проблем. Дъждовната канализация отвежда водата при по-силни дъждове. Важно е да се поддържа и при задържане на наслагвания от листа и замърсявания да се поръча отпушване на канализация. Запушването може да се избегне, ако периодично поръчвате профилактично почистване на канализацията за отвеждане на дъждовна вода от специалисти. Но ако сте пренебрегнали тази важна мярка и сте установили, че дъждовната вода не може да се оттича поради запушване, трябва да се обърнете към фирма за отпушвания възможно най-скоро. Есента с изобилието от падащи листа и дъждове е сезон, в който рисковете за тази част от канализацията на дома се увеличават. Пролетта с наслояванията от целия зимен сезон също е рисков период.

И така, трябва да се извърши отпушване на пътя на дъждовната вода, да се почистят попадналите листа, прах и други наслоявания. Следващият път, когато започне обилен дъжд, водата няма да може да се оттича от покрива, може да се стигне до наводняване. Време е за намеса на специалистите по отпушване на канали в София.

Как ще бъде извършено отпушването в зависимост от вида на дъждовната канализация

Този вид канализация може да бъде открита, закрита или от смесен тип. В зависимост от това се предприемат и дейностите за отстраняване на запушващите материали.

Как се отпушва открита дъждовна канализация

Тъй като е открита, този вид канализация се почиства лесно. Откритите участъци се намират на площадките и до пътеките и отвеждат дъждовната вода към лехи и към зелени площи, където водата се просмуква надолу в почвата. Лесно могат да се установят замърсяванията, попаднали в каналите за отвеждане на вода – листа, клончета, камъчета и други. Трябва да се извадят, за да няма препятствия за оттичането на водата. Това е задача, за която може да не се обръщате към фирма за отпушване на канали в София. Но ако не сте сигурни, че ще можете да извършите окончателно почистване с промиване с вода, възложете тази дейност на специалисти.

Как се отпушва закрита дъждовна канализация

Закритата канализация изисква използване на специално оборудване за премахване на запушването. За да не рискувате, поръчайте това отпушване на специалисти. Те разполагат с необходимите уреди за проникване навътре в каналите и разбиване на отпадъците, наслоени и запушващи пътя на водата. Такива уреди са професионалните спирали с голяма дължина. Към тях се подбират подходящи накрайници според запушването. След това специалистите промиват с голямо количество вода канала, за да може да се отстранят всички, дори и най-дребни частици замърсявания.

Дворният сифон трябва да се отпуши, за да може водата от двора да достига до дъждовната канализация

За доброто състояние на дъждовната канализация е важно и отпушването на дворния сифон, когато той се задръсти с отпадъчни частици. За да не се стигне до запушване, трябва периодично да се проверява дали в сифона няма листа, камъчета и други и те да се отстраняват.

Ако е допуснато запушване на дворния сифон или на дъждовната канализация, за възстановяването на безпрепятственото оттичане на водата трябва да се намесят специалисти. КАНАЛИ-ТИНО ЕООД разполага с професионално оборудване и специалистите от фирмата имат опит в отпушване на дворни сифони, закрити и открити участъци от дъждовна канализация.

Ние установяваме дали има наслояване на отпадъци от естествени материали, дали в проблемния участък на двора са проникнали корени на дървета, дали няма попаднали части от строителни материали.

Ако дъждовната канализация не е с правилен наклон, това също може да бъде причина за чести запушвания.

За бързо и качествено отпушване на дъждовната ви канализация е необходима диагностика и правилни мерки от специалисти. Свържете се с нас! Възложете всички тези задачи на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.