Отпушване на водосъбирателна шахта на улицата

Водосъбирателните шахти на улиците са изложени на ежедневни замърсявания. Освен малки отпадъци, пръст, камъчета в тях могат да попаднат и големи предмети от всякакъв вид. Големите камъни, битови отпадъци и други лесно стават основа за запушване на шахтата. Тогава при дъжд водата не може да се оттича и става трудно, дори невъзможно да се преминава. Освен това може да се наводнят мазета в съседство, ако количеството на събраната вода е много голямо.

Ако в близост до дома ви има запушена водосъбирателна шахта, обадете се на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД, за да изпратим нашия екип да я отпуши.

 

Отпушване на водосъбирателна шахта на улицата

 

Механично почистване от едрите отпадъци и след това от дребните

За да може шахтата да се почисти добре, първо трябва да се махнат едрите отпадъци, попаднали в нея. Използваме професионални спирали, за да ги захванем и извадим.

След като са премахнати, се заемаме с по-дребните. Изваждаме парчетата, които могат да се отделят от запушващата маса.

 

Разбиване на плътната маса със спирали

Нашите спирали имат накрайници, с които могат да се разбият слоеве от различни натрупвания. Подбираме подходящите накрайници, за да нарушим целостта на плътния слой и да извадим парчетата. За да се премахнат всички частици от този слой, промиваме с мощна струя вода под налягане.

 

Хидродинамично почистване

По преценка на нашите специалисти прилагаме хидродинамичния метод на почистване на водосъбирателна шахта. Това означава, че запушващият слой се разбива под действието на вода под налягане.

При използването на този метод за по-голяма ефективност можем да приложим подаване на вода под налягане в две посоки – първо в посоката на изтичане на отпадните води, а след това в обратна посока. Така може по-лесно да се раздвижат запушващите натрупвания.

 

 

Важно е да се премахнат отпадъците от водосъбирателната шахта

Отстраняването на замърсяванията от водосъбирателната шахта е важно не само когато е настъпило запушване. Можете да ни се обадите и когато забележите, че дъждовната вода се оттича бавно в шахтата. Колкото по-рано почистим от отпадъците, толкова по- малък е рискът от пълно запушване.

Нашият екип извършва и профилактично почистване на водосъбирателни шахти. От тях отпадъците попадат в общата улична канализация и може да се стигне до запушване и в нея. С периодичното почистване на шахтите от отпадъци може да се предотвратят такива запушвания.

 

Колко често трябва да се извършва профилактично почистване на водосъбирателна шахта

За да не се допусне пълно запушване на такава шахта, ви препоръчваме да ни възлагате профилактично почистване два пъти в годината. Единият период, в който е наложително такова почистване, е след края на зимата, след топенето на снеговете. Другият е през есента, преди да са започнали по-честите и по-силни дъждове.

С редовно профилактично почистване от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД ще се намали рискът от запушване. А ако вече имате запушена водосъбирателна шахта, обадете ни се, за да я отпушим.