Отпушване на запушени шахти за София област

Запушените улични шахти създават големи проблеми. Ако в дома ви в София област водата започне да се връща в най-ниско разположената тръба в сградата и водата не се оттича и в мивката, и в банята, и в тоалетната, най-вероятно причината е запушена шахта. Не отлагайте, обадете се на фирма за отпушване на канализация КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.

Всяко отлагане може да създаде големи проблеми и да струва много

На първо място е неудобството от това, че не можете да ползвате мивките и санитарните помещения в дома си в София област.

Запушената шахта бързо може да причини наводняване на мазето не само на вашия дом, но и на другите съседни на нея домове.

Ако е зима и температурата е ниска, районът на наводняването ще се заледи.

Миризмата, която се носи при наводняването, също е голяма неприятност.

Но още по-неприятно ще бъде, ако не се вземат навреме мерки за отпушването на шахтата, защото наводняването може да причини големи щети.

А ако завали и проливен дъжд, наводняването поради притока на дъждовна вода със сигурност ще има още по-неприятни последствия.

Така могат да се повредят и участъци от електрическата мрежа и да останете без ток.

Бързото действие на професионална фирма за отпушване на канали ще ви спести много неприятности и разходи за ремонти и справяне с нанесените щети.

Как се запушват шахтите

Всякакви отпадъци от домашната канализация, които не са заседнали до тогава в хоризонталните или вертикалните щрангове, попадат в шахтата и могат да останат там, ако потокът от отпадни води не е голям.

Освен това уличните шахти са уязвими при строителни работи – всякакви парчета от строителни материали могат да попаднат в тях.

При пороен дъжд водите могат да довлекат в шахтите камъни и други обемисти боклуци от улиците.

Всякакви такива отлагания на отпадъчни материали, камъни и други постепенно водят до запушване. То не дава възможност на отпадните води да се оттичат и те започват да се връщат обратно. При това ще избият в най-слабото място и има риск от наводнение.

По възможност специалистите първо извършват видеодиагностика

Ако натрупването на отпадъци в шахтата не е голямо, може да се обследва с робот камера, за да се установи каква е ситуацията. След това специалистите ще анализират къде точно е натрупването на отпадъци, което пречи на оттичането, за да могат да започнат отпушването на точното място.

Отпушване на шахта

При запушване на канал от ревизионна шахта в София област първо почистваме боклуците, попаднали в нея. Трябва максимално да разчистим от такива отпадъци, за да стигнем до запушващия слой и да го разбием.

За разбиване на запушване на шахта използваме машина с професионални спирали. Те са с различни накрайници. Подбираме подходящите от тях, за да разбием натрупването.

За да отстраним всички частици от боклуци след разбиването, използваме водна струя под налягане. Така водата отнася дори най-малките частици и прочиства напълно шахтата.

Не се опитвайте да отпушите шахтата сами

Ако решите първо да пробвате отпушване сами, може да усложните ситуацията и със сигурност няма да се справите. Шахтите имат различни форми, различна дълбочина, както и различна форма. Видеодиагностиката и проверката от специалисти с опит, дори когато не може да се направи оглед с видеокамера, помагат за установяване на мястото, в което е натрупана масата, пречеща на оттичането.

Освен това проблемът може да е в шахтата, а може да се касае за друго проблемно място. Специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД ще установят какъв точно е проблемът. Не рискувайте с опити да отпушите сами шахтата, доверете се на професионалистите.