Отпушване от шахта до шахта в мазе

Когато в мазето започне да се наводнява, причината обикновено е запушване. Първо трябва да се провери вертикалният щранг. Но ако се установи, че там няма натрупвания, които препречват пътя на оттичането, трябва да се провери каналът между външните шахти.

Това е начинът, по който специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД правят оглед и установяват как да се извърши отпушването, ако клиентите ни извикат за отводняване на мазе.

Отпушване от шахта до шахта в мазе

Когато водата в мазето или мазетата започне да се връща

Връщане на водата в мазето или мазетата, ако живеете в блок, означава запушване на ниско ниво, най-вероятно в канала между шахти. Затова бързо се обадете на специалисти, за да не се стигне до големи щети поради наводняване. Запушеният канал трябва да се отпуши колкото може по-бързо.

Използване на спирали за проникване в канала между двете шахти

С нашите професионални спирали за отпушване достигаме навътре в тръбата между двете шахти. В такива участъци често се образуват запушвания. Отпадъците, които не са се задържали в дома, или в апартамент, ако живеете в блок, могат да заседнат във вертикален щранг или по-нататък в канала между две шахти.

Ако запушването е в канала между двете шахти, те ще бъдат наводнени. Трябва да се извадят натрупаните отпадъци. Между тях много често има хигиенни материали – най-вече мокри кърпички, които изглеждат безобидни, но лесно образуват запушване, особено ако се изхвърлят често.

Но в шахтата и оттам в канала могат да попаднат и по-едри външни обекти – боклуци, камъни и други. И те лесно поставят начало на запушване.

За отпушване трябва да се проникне в канала от едната шахта. При запушвания често едната шахта е наводнена, а другата не е. Отпушването започва от ненаводнената шахта.

За извличането на запушващите отпадъци нашите специалисти по отпушване на канализация използват професионалните спирали. Поставяме им подходящи накрайници, според това, какви отпадъци започваме да извличаме.

Почистване от дребните замърсявания и промиване

След като извадим едрите отпадъци, допълнително трябва да почистим канала от дребните остатъци. Това се постига с вкарване на жица в канала и с придвижването й напред назад между двете шахти.

След като постигнем пълно отпушване на шахтата, промиваме обилно канала с мощна струя вода.

След като извършим отпушването, отпадъците в мазето или мазетата трябва да се изнесат и изхвърлят. Те лесно могат да попаднат в канализацията и да се образува ново запушване.

Препоръчваме след като мазето или мазетата изсъхнат след отпушването, да ги измиете отново с маркуч с вода, за да ги почистите напълно.

Не предприемайте отпушване сами

При наводняване на мазе или мазета и най-вероятна причина запушен канал между шахти трябва да се намесят специалистите по отпушване на канали. Шахтите имат различни размери и форми. Те са с различна дълбочина. А и тръбите в шахтите имат различни диаметри. Само специалисти с опит могат да преценят как да предприемат отпушване.

Отпушването от шахта до шахта изисква опит, познаване на спецификата на шахтите и наличие на специализирано оборудване.

Специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД имат всички необходими качества, опит и оборудване за отпушване от шахта до шахта в мазе. Вашият проблем с наводнено мазе ще бъде решен с професионално отпушване на канализация в София от нашия екип.