Отстраняване на течове при спукване или разместване на тръби в канализацията

Течовете са чести проблеми в домове и обществени сгради. Те могат да възникнат първо като влага по стената, което е сигнал, че трябва да се направи проверка за теч, а могат да започнат и внезапно. При съмнения за спукани тръби или запушване на канализацията се обърнете към специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.

Течове могат да възникнат на много места в дома или офиса

При повреди в тръбите – спукване, разместване, започва теч. Такива проблеми мога да възникнат при парното, на покрива, на балкона, в кухнята, в банята, от фугите и на други места. Течове възникват във водопроводи за студена и за топла вода, от тръби на канал и други.

Откриване на причината за теча

Често течът се проявява на едно място, а самата повреда е на друго място. Затова е необходимо извършване на професионална диагностика за откриване на мястото на теча.

С професионални уреди за откриване на течове – термографски камери, се установява точното място, където започва течът. Ако започнете да къртите на мястото на теча, може да се окаже, че самата повреда не е там. За да си спестите излишно къртене и след това допълнителен ремонт се извършва диагностика за откриване на теч.

С термографска камера се откриват течове в стените въз основа на генерираните от камерата инфрачервени лъчи.

Този вид камери се използват често за установяване на различни проблеми в стените, без да се нарушава тяхната цялост – не е необходимо разбиване.

С термографска камера лесно се установяват проблемните зони, въз основа на разликите в температурата, така че лесно локализираме точното начало на теча. Камерата показва зоните с повишена влажност и така достигаме до началото на теча.

Термографската диагностика помага да се открият скрити течове и установяви причината, тъй като често самата влага избива на друго място.

Отстраняване на течове

С отстраняването на течове на първо място премахваме източника на навлажняване на стените, което е предпоставка за поява на мухъл.

Отстраняването на теча, докато още не е масивен, предотвратява големи проблеми в бъдеще, като наводнение, мухлясване на голяма част от повърхността на стената, щети за мебелите и другите вещи в съответната стая.

Видове ремонти за отстраняване на течове

При открит теч в дома или офиса специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД могат да извършат отпушване или ремонт на тръбата чрез смяна само на един елемент, в който е проблемът, или смяна на целия участък, от една точка до друга. Например ако е установен теч от коляно, единият вариант е да се смени цялото коляно, а другият – да се смени целият сектор, коляното заедно с тръбите. Изборът зависи от конкретната ситуация.

След отстраняването на теча предлагаме гаранция за направения ремонт.

Потърсете ни, ако забележите влага по стените

Избилата по стената влага е почти със сигурност признак на теч. Освен че се образува влажно петно и може да се появи мухъл, скоро проблемът може да се усложни. Не отлагайте, когато забележите избила влага по стената в банята, кухнята или мазето. Свържете се с нас, за да извършим диагностика и да локализираме теча, а след това да го отстраним. Ще си спестите излишно къртене, докато търсите източника на теча.