Професионална помощ при блокирала канализация

Блокиране на канализация се получава вследствие на запушване. Не само едрите отпадъци, хвърлени небрежно в канала, предизвикват такова блокиране. Всички замърсявания във водата от миене на съдове, на ръце, на домашния любимец, от къпането на членовете на семейството, от миене на замърсени предмети, например обувки след ходене по кален терен, попадат в каналите. Те се наслагват и когато се образува плътен слой, е налице блокаж.

Отпушване на канализация може да се постигне бързо и ефективно чрез професионална помощ от екипа на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.

 

Професионална помощ при блокирала канализация

 

Блокаж на мивката в кухнята

Блокиралият канал в кухнята препятства всички дейности, свързани с миене и подготовка на продуктите за готвене. Ние ще извършим деблокирането с разбиване на натрупването, като използваме механични средства. Нашите професионални спирали проникват дълбоко в канала, за да достигнем до блокажа. Разбиването му се постига с въртеливи движения. След това е необходимо промиване на канала с вода, за пълно почистване.

Блокаж на тоалетната

Отворът на тоалетната чиния е достатъчно голям, за да може изпуснато по невнимание руло тоалетна хартия, хигиенни материали, изтървана от дете играчка и други предмети да попаднат вътре и да заседнат на първо място в меката връзка. Но изпуснатите отпадъци и предмети могат да заседнат и по-нататък в канала.

Обадете ни се, за да дойдем и да установим къде е запушването. Ако предметът или отпадъкът е заседнал в меката връзка, чрез демонтиране на тази тръба и изваждане на попадналия предмет или отпадък ще деблокираме бързо канала.

Ако протичането в меката връзка е свободно, ще проверим канализацията по-нататък. Има вероятност такива предмети и отпадъци да заседнат или в хоризонталната част на тръбите, преди вертикалния щранг, или някъде във вертикалния щранг. Ще достигнем до мястото на блокажа, използвайки професионалните спирали, с които сме екипирани, и ще извадим едрите отпадъци. След това ще разбием наслояването от дребни замърсявания, което се е образувало в канала.

За диагностика на мястото на блокаж и отстраняване на блокажа използваме ревизионните отвори на канализацията. От тях има достъп навътре във вертикалните щрангове, така че през тях можем да достигнем до блокажа и да се справим с него.

Блокирал канал в банята

В банята може да се задръстят и да блокират каналите на пода, на мивката, на ваната, на душ кабината. Първо трябва да проверим всички сифони, за да установим дали задръстването не е в някой сифон. Почистването на сифона с професионални уреди и методи ще осигури достъп до канала. Ако след изваждането на отпадъците при промиване на сифона водата се оттича, значи блокажът е вътре в канала. Тогава ще се заемем с отпушването на самия канал.

И след отстраняване на блокажа в канала е необходимо обилно промиване, за окончателно почистване.

Отстраняване на блокаж с вода под налягане

По преценка на екипа на нашата фирма за отпушване на канали можем да предприемем отпушване с вода под налягане. Силната струя вода разбива успешно натрупаните отпадъчни частици, образували запушващия слой.

Блокиралата канализация създава неудобства, невъзможност за използване на санитарните помещения, кухнята, а може да се стигне и до наводняване. При забавено оттичане или пълно неоттичане поради пълен блокаж екипът на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД ще се справи с проблема, за да осигури максимално най-бързо връщане на комфорта в дома ви. Разчитайте на нашата професионална помощ при блокирала канализация.