Принцип на действие на машините за отпушване на канали

Почистването на канализацията се извършва не само със спирали и ръчни помпи. При по-замърсени канализационни тръби се използват машини за отпушване. Често замърсяването се натрупва, без да забележите, и в даден момент, когато се стигне до запушване, това е вече солидно натрупване, което може да се премахне само по машинен начин. Важно е да знаете какъв е принципът, по който машината извършва отпушването на канала, за да разберете колко е важно при сериозни случаи да потърсите специалисти с машини и опит в тази област.

 

машините за отпушване на канали

 

Отлаганията по вътрешността на канализационните тръби и рисковете, които възникват с тях

Отлаганите по вътрешната част на тръбите отпадъци се налепват малко по малко, особено когато има мазнини. Така постепенно вътрешното пространство вътре в канализационната система се стеснява. Колкото повече отлагания се натрупват, толкова по-благоприятна среда се образува за развитието на микроорганизми. Така много бързо проблемът може да се задълбочи до пълно запушване. И тогава само специализирана машина, направлявана от специалист, ще се справи с него.

Ако не се извърши пълно почистване с машина, не само ще имате запушена канализация и невъзможност да използвате мивката и банята си, но и самите тръби ще започнат бавно да се разрушават.

 

Как се извършва почистване с механични апарати

Механични апарати са спиралите. Те са с различна дължина, За да се извърши отпушване със спирала, се извършва следната последователност от действия. Краят на спиралата се пъха в отвора и ръчката започва да се върти в една посока, за да може спиралата да се придвижи навътре в тръбата, докато краят опре в запушването. След това с още няколко движения запушването се пробива, за да се разруши по-лесно. Пусна се гореща вода или разтвор с препарат за отпушване.

отпушване на канализационни тръби

Хидродинамични машини за отпушване на канали

Такива машини за канали се използват от миналия век, но вече са преобладаващите машини използвани за тази цел. Те се използват дори и при прочистването и отпушването на промишлени тръбопроводи.

 

машинно отпушване на канали

 

Ето как действа хидродинамичната машина. Подава се вода под налягане, която влиза в тръбите и силата на налягането разрушава и отмива запушванията. Работното налягане на хидродинамичната машина може да се променя в широки граници, за да се увеличава при по-солидни запушвания. При този начин на отпушване тръбите не се повреждат от налягането на водата.

Чрез отпушване с хидродинамична машина пропускателната способност на канализационните тръби се възстановява напълно. Така се увеличава и продължителността на използването им. Чрез пълното отпушване и отмиване на отпадъците под високо налягане вътрешността на тръбите е напълно свободна от налепи и няма вероятност от ново запушване в близкото бъдеще.

 

Дюзите за хидродинамичната машина

За отстраняване на запушвания хидродинамичната машина използва дюзи. Те са различни видове и се избират според вида на запушването – дали е старо, дали е запушване с пясък или с корени и т.н.

 

почистване на канализация

 

Размерите на машините за отпушване на канали

Общата представа за такива машини е за обемиста и тежка техника, която е трудно подвижна. На практика такива машини са леки и лесно се превозват с микробус.

КАНАЛИ-ТИНО разполага с машина за отпушване, с която ще се справим с всяка запушена канализационна система.

Свържете се с нас на посочените телефони или изпратете запитване.