Хидродинамично промиване на канализацията

Замърсяването на вътрешността на тръбите с отходни води е неизбежно. В тях попадат вода с разтворени мазнини и частици от миене на съдове, сапун, шампоан от къпане, а за съжаление може да попаднат и случайно изпуснати предмети. За да си спестите проблем с наслояването на отпадъчни частици, за отстраняването на което трябва да търсите фирма за прочистванве на канализация, важно е тръбите да се промиват от време на време. Тук ще разгледаме хидродинамичното промиване. То може да се извършва от специалисти с професионално оборудване. С този метод каналите се изчистват много добре от наслоените по стените им налепи.

Важно е да се грижите за периодичното почистване на канализацията и този метод е много добър за спестяване на проблеми поради натрупване на налепи и отпадъци, затова се свържете с  КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.

Какво представлява хидродинамичното промиване

Обяснението е много просто: това е промиване с вода под налягане. Но има една особеност. Хидродинамичното промиване се извършва с гъвкав шланг, на края на който има приставка. С тази приставка водата, излизаща от шланга, тече навътре в канала, но част от нея се насочва и в обратна посока.

Причината за насочване на струята вода в двете посоки е следната. Водата, която тече навътре в канала, отмива отлаганията по стените на тръбите. Водата, която се насочва в обратна посока, помага за придвижването на шланга навътре.

Хидродинамично промиване на канализацията

Оборудване за хидродинамично промиване

Промиването с мощна водна струя се извършва със специализирани машини. Те могат да бъдат малки или по-големи, в зависимост от това, за какъв участък ще се извърши промиването, дали ще се прочисти канализация в дом, дали замърсяването е натрупано от много дълъг период или канализацията е почистена неотдавна.

прочистване на канал

Приставки за шланга

Приставките, които се поставят на края на шланга, са различни. От правилния им избор зависи ефективността на почистването.

Ако ще се почиства малък участък от канализацията, се избират универсални приставки. Те са много маневрени и промиването се извършва бързо.

Ако замърсяването на канализацията е силно, не е почиствано отдавна, се предпочитат тристенни приставки, които могат да разбиват и масивни натрупвания.

Ако в канала има натрупано голямо количество мазнини, за прочистване са подходящи роторни приставки. Те се доближават до стените под различен ъгъл и обират всички мазнини и други частици.

Гранатовидните приставки са големи, с мощна тяга и силна почистваща струя, подходящи са за много големи замърсявания.

За дренажни и дъждовни системи са подходящи дънните приставки, които имат формата на лопатки с клинообразен край. Тези приставки са много удачни и за почистване на големи канализационни тръби.

Специалистите по отпушване на канали КАНАЛИ ТИНО ЕООД в София избират приставките, подходящи за дадения случай, за да постигнат най-пълно почистване и промиване.

Предимства и недостатъци на хидродинамичното промиване

Предимствата на този вид промиване са няколко:

  • тръбите не се повреждат с препарати, използва се само силата на струята вода
  • в сравнение с механичното почистване хидродинамичното промиване се извършва по-бързо
  • тъй като шлангът е гъвкав, лесно се почистват и канали с извивки
  • този вид промиване може да се извършва и при много ниски температури.

Можем да споменем един недостатък – по-високата цена на хидродинамичното промиване. Но имайки предвид качеството на почистване, си струва да изберете този начин за промиване на канализацията, който се извършва от специалисти с опит от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД.