Аварийно отпушване на канали в София

Каналите се запушват често, когато не се грижите за това, да не попадат мазнини и частици от боклуци – косми, пръст след измиване на кални обувки и други. Запушванията обикновено стават постепенно, но се случват и аварийни запушвания. В такива случаи трябва да действате бързо – да се обадите на фирма за отпушване. За жителите на София предлагаме аварийни услуги с диагностика и отпушване на различни канали в домове, обществени сгради и други места.

При спешни аварии свържете се с КАНАЛИ-ТИНО по всяко вряме, за да отстраним бързо и безпроблемно възникналия проблем с канала.

24-7-icon0988 827 664, 0878 773 590

 

аварийно отпушване на канали

Първо се провежда диагностика

За да се отпуши каналът, важно е да се знае точно къде е запушването и какво е естеството на натрупания запушващ слой. Затова се провежда видеодиагностика на запушения канал, която пести време и е много важна за аварийно отпушване. Чрез нея се спестява къртене без отпушващите специалисти да са сигурни къде точно е проблемният участък. Камерата прониква в канала и с нея се прави оглед на вътрешността му, докато се достигне до запушения участък, за който камерата помага да се установи къде точно е и какъв е съставът на запушващия слой.

При канализация на къща може да се получи запушване на канал от корени на дървета, проникнали в тръбата. Тук диагностиката с видеокамера също помага за установяване, че се касае за запушване от корени, както и за локализиране на участъка на запушване.

С точната видеодиагностика на канала се спестява време, което е ценно при аварийно отпушване.

спешно отпушване на канализация

Аварийни действия при запушване поради недостатъчен или обратен наклон на канализационните тръби

Запушване може да се получи и при неправилно монтирани тръби, с недостатъчен наклон, дори с обратен наклон, поради което водата не се оттича правилно и натрупването на утайки е много лесно.

Специалистите от аварийния екип на КАНАЛИ-ТИНО за отпушване на канали в София установяват дали причината не е неправилен монтаж на тръбите. В такива случаи тръбите в проблемния участък трябва да се демонтират и да се монтират вече правилно.

При спешни случаи ни потърсете на телефони: 0988 827 664, 0878 773 590 или се свържете с нас на посочените контакти.

24-7-icon0988 827 664, 0878 773 590

 

Аварийно отпушване на запушена тоалетна

Ако тоалетната е запушена, водата не се оттича и се връща, това също е причина да извикате екип за аварийно отпушване на канала.

Едната причина за запушване може да бъде попадане на хигиенни материали, мокри кърпички и други отпадъци, които не дават възможност за оттичане на водата.

Но запушването на тоалетната може да се дължи на запушване извън апартамента, във вертикалния шранг, по долу от нивото на самия апартамент. Трябва да се установи дали причината не е от такова естество, за да се предприеме опушване на вертикалния щранг. Това може да се извърши бързо от авариен екип от професионалисти, за да се отстрани запушването.

Установяването на точната причина за запушване на тоалетна се извършва също с видеодиагностика.

Аварийно отпушване на канали в обществени сгради, хотели и други

При запушване в обществени сгради, хотели и други сгради, в които например е запушена една мивка или една тоалетна, проблемът не винаги е в запушването точно на тази мивка или тоалетна. Понякога запушването може да е в друга мивка или тоалетна на същия етаж или на друг етаж.

Отпушването може да се предприеме само след локализиране на точното място на запушването.

Аварийните екипи от специалисти на КАНАЛИ-ТИНО за отпушване на канали в София проверяват канализацията чрез видеодиагностика, за да локализират проблемния участък и да предприемат дейностите по отпушване.

Потърсете ни, за да се възползвате от професионалните услуги по отпушване на канали, предлагани от КАНАЛИ-ТИНО.

24-7-icon0988 827 664, 0878 773 590