Блокирана канализация с мокри кърпи и отпушване с вода под налягане

Много от нас сме изпитвали проблеми, когато водата в тоалетната или кухненската мивка започва да се задържа или бавно стича. В най-добрия случай, това създава неудобство, но в най-лошия случай може да доведе до наводнения и сериозни повреди.

В нашия случай, проблемът се разкри след като ни се обадиха, за да извършим видеодиагностика на канал. Очаквахме да видим причината за бавното оттичане на водата и да планираме нейното отстраняване. Обаче, когато камерата беше пусната в канализацията, се изненадахме да установим, че тя беше заблокирана от  мокри кърпи и други отпадъци.

 

Блокирана канализация и отпушване с вода под налягане

 

Кога се налага използването на видеодиагностика

Видеодиагностиката на канализационната система се оказа незаменим инструмент в нашия случай. Тя позволи на екипът на КНАЛИ ТИНО ЕООД да визуализира вътрешното състояние на тръбите и да открием проблема със запушването на мокри кърпи. Без нея, този проблем можеше да остане неразпознат и да доведе до по-сериозни щети и разходи в бъдеще.

След като беше открит проблемът, бяха предприети подходящи мерки за неговото отстраняване, като се използва оборудване за вода под високо налягане и ротационна дюза.

 

 

Отпушване с оборудване за вода под високо налягане

За отпушване на канали с вода под високо налягане КАНАЛИ ТИНО ЕООД използва оборудване ROWO.

Технологията представлява високонапорен джет, който избутва вода под изключително високо налягане в канализационната тръба. Оборудването ROWO е разработено с оглед на бърза и ефективна обработка на блокадите, представяйки решение за широк спектър от проблеми с канализационната система.

Една от ключовите части на оборудването ROWO е ротационната дюза. Тази специална дюза създава мощен воден стълб, който не само разбива блокадите, но и вкарва водата центрофужно в цялата тръба. Това позволява на ротационната дюза да почисти и премахне отпадъците и наслояванията по цялата дължина на тръбата, предоставяйки висока степен на ефективност и прецизност в процеса на отпушване.

Предимства на използването на вода под налягане за отпушване

Използването на оборудване за вода под високо налягане, като това на ROWO, предлага няколко ключови предимства:

  • Бързо и ефективно: Процесът на отпушване с вода под налягане е изключително бърз и ефективен, давайки възможност на екипът ни да реагира бързо при проблеми.
  • Пълно почистване: Ротационната дюза позволява на оборудването да почисти цялата дължина на тръбата, премахвайки всички отпадъци и наслоявания.
  • Екологичен подход: Използването на вода като средство за отпушване е екологично приемливо и не използва агресивни химикали, които да вредят на канализацията и околната среда.
  • По-дълготрайни резултати: Отпушването с вода под налягане предоставя по-дълготрайни резултати

Препоръки и съвети за поддръжка на канализацията

Запушването на канализация от хигиенни материали може да бъде сериозен проблем, който изисква професионално отпушване и редовна поддръжка, за да се предотвратят бъдещи неизправности.

Редовната поддръжка на канализацията след отпушването е от съществено значение. Въпреки че успешното отпушване може да реши текущия проблем, тя не гарантира, че бъдещи блокади и проблеми няма да се появят отново.

Първата и най-важна препоръка след успешното отпушване на канализацията е да се поддържа редовна грижа за нея. Премахването на причините за блокадите, като се избягва хвърлянето на нежелани отпадъци в тоалетната или кухнята, е ключово за предотвратяване на бъдещи проблеми.

Използването на химикали и абразивни материали за отпушване на канализацията може да навреди на тръбите и да наруши системата. Предпочитайте методи, които са по-благоприятни към околната среда и към канализационната система.

Ако имате дренажен канал в двора си, трябва да го поддържате чист и свободен от отпадъци, за да не се допусне повторното запушване на канализацията.

Потърсете професионалната помощ  – инспектирането на канализационната система от професионалист е добра практика, която може да предотврати бъдещи проблеми и да насочи към своевременни решения.

Канализацията е основен елемент от всяко жилище или предприятие, и ако не се грижим за нея, може да настъпят сериозни последици. Поддръжката на канализацията включва не само отпушването на блокади, но и проверка на цялата система за евентуални проблеми. В повечето случаи, проблемите с канализационната система могат да се предотвратят или намалят чрез мерки за профилактика.