Как може да се отпуши канал

Отпушване с препарати

Когато се появи проблем с оттичането, първото, за което се сещате, е да пробвате отпушване на канализация с някакво средство – готов препарат или нещо от наличните у дома продукти. Ако имате късмета запушването да е в ранен стадий, с препаратите, които имате подръка, с препарат купен от близкия магазин, или с продукти като сода и оцет можете да се справите с проблема. Препаратите разграждат натрупаните мазнини, сапун и други частици, ако те не са образували плътна запушваща тапа.

домашни средства за отпушване на канли

Снимка: https://zen.yandex.ru

Използването на препарати ще ви помогне, ако се нуждаете от отпушване на мивка или отпушване на тоалетна, или трябва да отпушите сифон.

Отпушване с машини

За големите тръби, с диаметър 110 мм, са необходими машини, които са професионални. С тази задача може да се справи фирма за отпушване на канали КАНАЛИ-ТИНО.

фима за отпушване на канали

Машините, които използват фирми за отпушване на канализация, са различни, според това, дали трябва да се отпуши прав участък от канализацията, или участъкът, който е запушен, е с чупки и разклонения. Принципът на действие и задвижването на накрайниците на машините – дюзи на маркучи или накрайници на спирали, е различен и специалистите решават каква машина да използват според конкретния случай.

  • Машини за прави участъци

Тези машини отпушват с помощта на вода, подавана под налягане. Водата трябва да е в голямо количество, затова са монтирани към камиони или бусове с резервоари с голяма вместимост. Помпата на машината подава водата под налягане. Под действието на налягането на водата, излизаща от дюзата на машината, накрайникът на маркуча, с който се подава водата, се вмъква навътре в тръбата. Водата, подавана под налягане, разбива и отнася запушващите слоеве и „тапи“.

машинно отпушване на канал

Снимка: http://prochistka.com.ru/

Професионалистите не използват такива машини при участъци, които не са прави или имат разклонения, защото има риск от счупване на тръбите.

  • Машини, използвани и за участъци с разклонения и неправи участъци

Тези машини извършват отпушване с помощта на спирали, задвижвани от ток. Средната дължина на професионалните спирали е 4 метра. Спиралите могат да се съединяват една с друга и така да се получи по-дълга спирала, която да достига по-навътре в канализацията.

Принципът на действие на машината със спирали е да ги задвижва, така че да се вмъкват в канализацията с въртеливо движение. Спиралата, която е най-отпред, има накрайник за разбиване на „тапи“ от запушващи материали. Въртеливото движение помага за раздвижване и отделяне от стените на тръбите на наслояванията. Така със спиралите се почистват както вътрешността на тръбите, така и запушващите „прегради“, образувани от наслояване на сапун, мазнини и отпадъци.

Ако се съмнявате, че каналът ви е запушен

В ежедневието запушване може да се получи по невнимание, изхвърляне на неразграждащи се и лепкави отпадъци, попадане на случайно изпуснати предмети и хигиенни материали в канализацията. Но не винаги запушването е близо до дадения сифон, в областта на апартамента, банята, кухнята. Можете да си спестите време и средства, ако се обърнете към професионална фирма. Ако се опитвате да отпушите сифона, а запушването е някъде по-нататък в щранговете, ще изгубите време, а може да се стигне и до наводнение.

Сигурният начин е помощ от професионалисти. Обадете се на КАНАЛИ-ТИНО.

машини за отпушване на канали