Отпушване без къртене: канали и възвратни клапи с вода под налягане

Отпушването без къртене позволява на проблемите с канализацията да бъдат отстранявани без необходимостта от разходи, свързани със скъпи ремонти.

С нашия дългогодишен опит и експертиза, фирма КАНАЛИ ТИНО ЕООД предлага широка гама от ВиК услуги, свързани с отпушване, почистване, профилактика и видеодиагностика на канализация. Оборудването, с което разполагаме от най-съвременна техника и технологии, гарантират бързо, ефективно и безопасно решаване на всеки проблем, свързан с канализационната система.

 

Отпушване без къртене

 

Проблемът – запушване на канали и канализационна шахта

Честите запушвания на канали и канализационна шахта могат да бъдат причинени от различни фактори, като наличие на отпадъчни материали, седименти или предмети, които се натрупват в системата. Запушването може да доведе до намаляване на пропусквателната способност на канализационната система, причинявайки връщане на вода в сифоните, преливане на канали и дори неприятни миризми.

В такива случаи необходимостта от отпушване без къртене е налице поради няколко ключови причини. Първо, този метод позволява на проблемите да бъдат отстранени бързо и ефективно, без да се налага разрушаване на околната среда или инфраструктура. Отпушването без къртене предлага по-екологично и икономически ефективно решение за проблемите с канализационната система, като същевременно гарантира минималния дискомфорт за клиентите и минималния времеви период за възстановяване на нормалното функциониране на системата.

Решението – отпушване с вода под налягане и видеодиагностика

Хидродинамичният метод на отпушване на канали позволява на специалистите да подадат вода под високо налягане към запушените участъци на канализационната система. Под действието на налягането, капацитетът на водния поток се увеличава, което помага за премахването на натрупаните седименти и отпадъчни материали, предизвикващи запушване.

Отпушването на канали с вода под налягане предлага няколко ключови предимства. Първо, този метод не изисква къртене или разрушаване на околната инфраструктура, което означава по-малко дискомфорт и по-малко време за възстановяване на нормалното функциониране на системата. Второ, отпушването с вода под налягане е по-екологично и по-икономически ефективно решение, тъй като не се налага изхвърляне на отпадъци или използване на химикали за почистване на канали.

За отпушването на канализационни системи с вода под високо налягане, КАНАЛИ ТИНО ЕООД използва висококачествено оборудване от марката ROWO. Това оборудване гарантира бързо и безопасно отстраняване на проблемите с канализационната система, което гарантира дълготрайни резултати във времето.

Видеодиагностиката играе съществена роля в откриването на проблемите в канализационната система. Чрез използването на специализирани камери и оборудване, нашите специалисти могат да извършат подробен преглед на канали и тръби, за да открият причините за запушване и други проблеми. Това позволява на нас и на клиентите ни да вземем информирано решение за най-подходящото решение за проблема и да предприемем необходимите действия за отстраняването му.

За извършване на видеодиагностика КАНАЛИ ТИНО ЕООД използва висококачествени камери Ridgid Seesnake. Те са специално проектирани за преглед и диагностика на тръбите и каналите, като предоставят ясни и подробни изображения на състоянието на системата. Със своята висока резолюция и гъвкавост, камерите Ridgid Seesnake ни позволяват да откриваме причините за запушване и другите проблеми в канализационната система, което ни помага да предложим най-ефективното решение за отстраняване на проблема.

Случай от практиката на КАНАЛИ ТИНО ЕООД

Наши стари клиенти ни потърсиха за помощ, поради запушване на канали и канализационна шахта. След като разгледахме ситуацията, отворихме клапата и забелязахме, че проблемът не беше само на повърхностно ниво, а продължаваше и по-дълбоко в системата. Решихме да приложим метода на отпушване с вода под налягане с професионалното оборудване на марката ROWO, като подадохме вода с високо налягане към запушения участък на канала.

 

 

След това решихме да използваме видеодиагностиката с камера Ridgid Seesnake, за да преценим допълнително състоянието на системата. Нашето предположение се потвърди – открихме проблем при свързването на PVC тръбата към камениновата тръба в канализацията.

Този метод се окажа изключително ефективен, като ни помогна да отстраним проблема бързо и без да се причиняват допълнителни щети. Хидродинамичното отпушването на канали и откриването на проблеми в канализацията с видеодиагностика е доказан и ефективен метод  за точното локализиране на проблемите и тяхното надеждно отстраняване без къртене.

Не забравяйте, че предупреждението и ранното действие могат да предотвратят по-сериозни повреди и да осигурят по-бързо решение на проблема. Ето защо ние от КАНАЛИ ТИНО ЕООД сме винаги на разположение да помогнем на нашите клиенти с консултация и професионално обслужване. Не се колебайте да ни се обадите или да ни пишете, за да се справите с всякакви проблеми с канализационната система.