Отпушване на външна канализация на къща

Външната канализация на къща включва тръбите в пределите на двора. В тях също могат да се натрупат отпадъци от миене и къпане, които не са се полепили по тръбите вътре в къщата. Но има и други рискове за външната канализация, които често създават условия за запушване.

Отпушване на външна канализация

Какви могат да бъдат честите причини за запушване на външната част на канализацията

В двора на земята редовно падат листа, части от растения и други, които заедно с праха от околната среда лесно попадат в канализацията. Те са едни от най-честите причинители на запушвания на външните канализационни тръби.

При слягване на почвата в двора може да се разместят тръби от външната канализация.

Също така може да се пукне или счупи сегмент от тази част на канализацията.

При разместване на тръби в тях могат да попаднат чужди тела, като например камъни.

Не на последно място, често запушванията на външната част на каналите се дължат на проникване на корени на дървета вътре в тръбите.

При съмнения за запушване във външните тръби извикайте специалисти за отпушване

С отпушване на канализация, когато има съмнения, че то е във външните тръби, най-добре ще се справят специалистите.

Първо трябва да се направи оглед и да се провери дали запушването се намира в участъка с външни тръби.

След това трябва да се извършат изкопни дейности, за да се открие частта, в която има запушване. Запушващите чужди предмети трябва да се отстранят механично, а самата тръба да се смени с нова. След като бъде извършена смяната и тръбата се закрепи към другата част, изкопът трябва да се засипе и да се възстанови нивото на терена в двора.

Отпушване от външна шахта

Когато в близост до външната част от канализацията се намира улична шахта, огледът и почистването от отпадъци се извършват през шахтата.

Първо се изваждат големите отпадъци, а след това се почистват и малките, за да се отпуши шахтата. За малките отпадъци специалистите използват професионални спирали, за да ги извлекат от тръбите.

Ако запушването е в участък от канал между две съседни външни шахти, за да се разбият натрупванията на отпадъци, трябва да се прокара жило между тези две шахти, с помощта на което да се разтрошат наслагванията и да се постигне отпушване.

След отпушване е препоръчително да се прави редовно профилактично почистване

Тъй като съвременният начин на живот е свързан с отделяне на много отпадъчни частици при миене и къпане, запушване на канали и във вътрешната, и във външната част от канализацията на къща се получава доста често. Особено лесно се образува запушване, ако се изхвърлят хигиенни материали, защото те не се разлагат, лесно засядат на удобно място и привличат и други отпадъци. Такова запушване може да се образува и във външната канализация на къща, ако отпадъците като хигиенни материали не са заседнали някъде във вътрешната част.

Редовното профилактично почистване и проверка на състоянието на тръбите във външната част от канализацията предпазва от запушвания, справянето с които отнема много време и струва скъпо.

КАНАЛИ-ТИНО ЕООД разполага с опитни специалисти и професионално оборудване за отпушване на канали в София и за профилактично почистване на вътрешна и външна част на канализация на къща. При вече образувано запушване във външната канализация ще го локализираме и ще извършим отпушването. Това е по силите само на професионалисти с необходимото оборудване. Обадете ни се! Всяко отлагане може да усложни ситуацията.