Отпушване на главен канал от шахта в болница с машина със спирали

Каналите в болниците поемат много повече замърсявания, отколкото тези в домовете. Налага се често миене и дезинфекциране. При миенето в каналите попадат всякакви замърсявания, а ако се изпуснат и по едри отпадъци, рискът от запушване става още по-голям.

Освен мивките и баните тоалетните в болниците са друг източник на замърсявания, защото понякога пациенти изхвърлят остатъци от храни или хигиенни материали, които също са сред рисковите причинители на запушвания.

Главният канал събира отпадните води от всички етажи и може лесно да се запуши, ако те съдържат едри отпадъци. Но и дребните отпадъчни материали се събират и могат да запушат този канал. Всякакви количества сапун, средства за миене, мазнини, остатъци от храни, попаднали в канала при измиването на съдове, лесно полепват на удобни места в каналите и често в главния канал се натрупват до такава степен, че водата не може да се оттича.

За отпушването му е необходима машина със спирали. Ние от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД ще извършим не само отстраняването на едрите отпадъци, но и ще разбием слоя от замърсявания, за да отпушим канала. За целта ще проникнем от шахта, която е близо до запушването.

Първо се изваждат едрите отпадъци. След това започваме да разбиваме лепкавия слой от натрупани дребни частици. Промиваме допълнително с вода за пълно отмиване на всякакви частици от запушващата маса.

 

Отпушване на главен канал от шахта

 

Изваждане на едрите отпадъци

Едри предмети, парцали, ролки хартия, както и други неща могат да паднат в каналите, особено когато не се внимава. Особено лесно е за тоалетните чинии да поемат такива отпадъци.

Ако се налага намесата на нашата специализирана фирма за машинно отпушване на канали в болница, първо започваме от огледа, за да се запознаем със ситуацията. След това проникваме през близката шахта и започваме да вадим едрите отпадъци.

Преди да се разбият натрупванията от дребни частици – мазнини, сапун и други, трябва да се премахнат всички едри предмети. Извличаме ги с машината със спирали.

За съжаление практиката ни показва, че често големите отпадъци включват хигиенни материали. Пациентите на болницата трябва да се предупреждават за рисковете от изхвърляне на памперси и други хигиенни материали в тоалетните. Дори мокрите кърпички, които изглеждат безобидни, могат лесно да заседнат в канализацията и да дадат начало на запушване.

След това е време да се заемем със слоя от дребни отпадъци, който образува лепкава маса.

 

Разбиване на лепкавия слой от замърсявания

Спиралите на машината проникват в лепкавия слой от натрупвания. С въртеливо движение спиралата раздвижва този слой и постепенно той се пропуква, а след това се отделят парчета. Отпадните води започват да преминават през него и поемат и тези парчета, отнасяйки ги и освобождавайки все повече пространство в натрупванията. След като бъдат разбити достатъчно, за да може отпадните води да протичат безпроблемно, пускаме допълнително вода, за да промием и отстраним дори малките частици от натрупаните замърсявания.

При запушен главен канал на болница разчитайте на КАНАЛИ-ТИНО ЕООД за цялостно машинно отпушване. Такова запушване причинява огромни неудобства и за персонала, и за пациентите. Затова при първите признаци на запушване бързо ни потърсете, за да го отстраним, използвайки нашата професионална машина със спирали.