Отпушване на запушен канал с тоалетна хартия

Малките деца могат да направят беля много бързо, за секунди. И в тоалетната могат да „пошетат“, да изпуснат сапун или да ихвърлят голямо количество тоалетна хартия в тоалетната чиния. Това може да предизвика проблем, тъй като се образува тапа – нивото на водата в тоалетната чиния се повишава, защото водата не се оттича. Налице е запушване.

Отпушване на запушен канал

Сапунът може и да не създаде проблем, поне не скоро, защото всяко количество сапун действа като притегателно за мазнини, косми и други малки отпадъчета.  За отпушване на тоалетни има няколко начина. И все пак, ако преди тоалетната хартия са натрупани отпадъци, образуващи слой, предразполагащ към запушване, проблемът няма да може да се реши без фирма за отпушване на канали София или града в, който живеете.

Бързото действие може да ви помогне да се справите със собствени усилия

Има известна вероятност да се справите със запушването, предизвикано от тоалетната хартия, ако действате незабавно. Първото средство, което ще ви препоръчаме, е вряла вода. Ще трябва да изсипете в тоалетната чиния голямо количество – леген или кофа. Ако рулото не е цяло и ако отпадъците в канала не са много, това ще помогне. Не забравяйте след това да промиете, като пуснете още няколко кофи вода в тоалетната чиния.

Ако не успеете и нивото на водата в тоалетната чиния остане същото, изсипете още един леген или кофа вряла вода. След като изчакате, отново промийте обилно с вода.

Ако имате спирала за канали или дори обикновена тел, опитайте се да извадите рулото, като вкарате спиралата или телта в канала. Ще бъде добре, ако успеете.  Рулото можете да извадите и с ръчна вакуумна помпа, затова ако имате такава у дома, използвайте я. След изваждането също е необходимо промиване с голямо количество вода.

Ако предвидливо сте се запасили с пакетче препарат за отпушване на канали, пробвайте да отпушите с него, като следвате точно инструкциите.

Но ако нито един от тези начини не даде резултат за отпушване на тоалетна, или ако сте решили да оставите нещата да бъдат разрешени от професионалисти, обадете се на фирма за почиставне на канализация.

запушен канал с тоалетна хартия

 

Обърнете се към фирма за отрушване на канали КАНАЛИ-ТИНО

Професионалното оборудване на КАНАЛИ-ТИНО включва мощна помпа, с която може да се извлече всичко, което е причинило задръстването и проблемът да бъде отстранен. Специалните накрайници за отпушване на тоалетни, подбрани според степента и естеството на проблема, разрушават всички образувания в канала.

Тези образувания се разбиват на мънички парченца, а последващото промиване прочиства изцяло канала. Така се отстраняват и всички неприятни миризми в самия канал.

Обърнете се към КАНАЛИ-ТИНО, ако детето ви задръсти канала с тоалетната хартия, така че се образува тапа, която да спира вода и да не може да се оттича. Ако веднага се обърнете към нас, проблемът ще бъде отстранен бързо и напълно.