Отпушване на канализационни тръби в завои и ъгли

Запушванията трябва да се отстраняват възможно най-бързо, защото всяко натрупване на мазнини, косми, парченца от храни и други привлича все повече нови частици. А най-благоприятни за натрупвания са местата, в които има завои и ъгли на канализацията.

Обикновено за разбиване на натрупвания и отпушване на мивки и други части на домашната канализация или канализацията в обществени или служебни сгради се използват спирали. Но в местата със завои и ъгли използването на спиралите е по-трудно. Затова специалистите използват други методи.

 

Подаване на вода или въздух под налягане

Отпушването със силна водна струя под налягане, подавана с професионално оборудване, е един от основните начини за отпушване на канализация . Той е подходящ и за такива места, в които каналите имат завои или ъгли.

Водата, подавана под налягане, оказва силен натиск върху натрупаните замърсявания, които по-бързо или по-бавно, в зависимост от големината на натрупването и естеството му, се отделят от повърхността на тръбите и се отмиват. След обилното промиване, за да се премахнат налепите, каналът е чист и няма останали малки количества полепнали замърсявания, които да започнат да привличат нови частици.

Друг подходящ начин за отпушване на натрупвания в завои и ъгли е чрез подаване на въздух под налягане. И той действа върху налепите, малко по малко отлепвайки частици от тях, до пълното почистване на натрупването в даденото място.

 

Отпушване с препарати

За да се отпуши канал в място, в което има завой или ъгъл, могат да се използват и препарати. Те действат разлагащо на полепналите замърсявания и след като препаратът се остави да действа достатъчно време, каналът се почиства от специалистите от фирма за отпушване на канали с обилно промиване.

Съветваме ви да не се опитвате да отпушвате с препарати от магазина, защото те могат да съдържат силни химикали, които да разядат тръбите. Освен това само специалистите могат да преценят дали за запушването в ъгъла или завоя е удачно използване на препарат, или друг начин.

 

Отпушване с тел

Ако мястото, в което са се насложили отпадъци в завой или в ъгъл, се намира близо до сифона, специалистите могат да използват тел, която лесно се огъва и може да махне наслояванията малко по малко.

Преценката трябва да бъде на специалисти, защото опитите на неспециалисти, пробващи с препарати, пускане на много вода или вкарване в канала на тел най-вероятно ще се окажат неуспешни.

 

Диагностиката и отпушването трябва да се извършват от специалисти

При любителски опити, при които се прилагат агресивни препарати или остри предмети, лесно може да се повреди даденият участък. Така ще се наложи ремонт, който ще струва допълнителни средства. А може да се стигне и до теч.

При запушване на канализацията ви трябва да разчитате на специалистите. КАНАЛИ-ТИНО ЕООД ще изпрати специалисти, които да установят къде и какво е запушването. Нашите специалисти имат опит в отпушване както на прави участъци от канализацията, така и на места, в които има снадки, ъгли, завои – тези места са много благоприятни за наслагване на отпадъци.

 

Видеодиагностика на проблемните места

След отпушването на участъка с ъгъл или завой ние извършваме и оглед с видеокамера, за да проверим състоянието в проблемния участък. Така установяваме дали има нужда от допълнително промиване или прилагане на друг метод.

Не рискувайте и не губете време, обадете ни се за отпушване на канализация в София.