Отпушване на канали с вода под високо налягане

Запушен канал в мазето? Проблем с натрупване на отпадъчни частици във външната канализация? При такива ситуации не отлагайте и не опитвайте сами отпушване на канализация. В дома можете да се справите с начално запушване, като пуснете гореща вода или използвате спирала или ръчна вакуумна помпа. Но запушванията в мазетата и във външната канализация са сериозни проблеми. Всяко отлагане може да причини наводняване и щети. Обадете се на нашите специалисти по отпушване на канализация София.

На какво се дължат запушванията във външната канализация

Причините за запушванията във външната част на канализацията са различни. Може да се окаже, че в тръбата са попаднали отпадъци от строителни материали. Клони на дървета също могат да проникнат в тръбите и да пречат на протичането на отпадните води. Може и да се окаже, че запушването се дължи на попаднал в канала едър предмет, който е заседнал във външните тръби, извън сградите.

За да се постигне пълно отпушване на канала за отстраняване на натрупвания и отпадъци в тръбите от външната канализация, е необходимо използване на силна струя вода под високо налягане. Специалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД разполагат с професионално оборудване за допълнително почистване – професионални спирали с различни накрайници, и най-вече с мощна помпа, с която се извършва промиването за постигане на отпушване. Обадете ни се веднага щом в дома ви се получи запушване. Ние ще установим дали то е в тръбите в дома ви или в мазето, или във външните тръби.

запушванията във външната канализация

Ако при силен дъжд водата се връща към мазето или мазетата

Един от признаците, че има запушване във външната канализация, е връщането на вода към мазетата при проливни дъждове. Причината е препълването с вода на шахтите поради запушването. Така водата се връща към сградата – къща или блок, и избива в мазето или мазетата.

Как специалистите проверяват дали е запушена външната канализация

За да се установи дали запушването е във външната част на канализацията, специалистите първо извършват проверка на канализацията в самата сграда. Ревизионните отвори дават възможност за такава проверка и може да се установи дали в каналите вътре в сградата има запушване. Важно е такова запушване да се отстрани с професионално оборудване и да се види дали проблемът няма да изчезне изцяло.

Ако връщането на вода продължава, значи проблемът е в тръбите на външната канализация. Проверката се извършва през уличните канализационни шахти. Но ако улицата, на която се намира сградата, е малка и няма такива шахти, специалистите проверяват шахтите на главната улица, намираща се наблизо. От главния канал може да се провери и второстепенния канал на малката улица.

При установяване на натрупано запушване трябва да се действа бързо и да се извика професионална фирма за отпушване на канали. В такива ситуации нашите специалисти предприемат отпушване с вода под високо налягане.

Промиването не само разбива запушването, но и отмива всички замърсявания, дори и най-малките частици. Колкото по-бързо извикате специалисти за диагностика и промиване, толкова повече проблеми ще си спестите. Рисковете от наводняване са големи. Побързайте и при проблеми с канализацията извикайте професионалистите от КАНАЛИ-ТИНО ЕООД. Ние се справяме с всякакви запушвания, включително с тези в мазета и улична канализация, за които използваме промиване с вода под високо налягане.